Antonijević: Nismo za ukidanje RS već za funkcionalnu BiH

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo za Danas o regionu i Zapadu

Ostavite komentar


  1. Pre neki dan je uhapseno nekoliko bivsih pripadnika armije Bih, zbog zlocina nad Srbima u okolini Zvornika. Izmedju ostalog i zbog streljanja 20 vojnika Rs. Pusteni su da se brane sa slobode.
    De ces funkcionalniju drzavu.
    Problem svih ovoj Antonijevica, i ostalih Ceda….je samo jedan. Previse je Srba izbeglih iz bih, previse je rodbinskih veza, mi smo isti narod, izmedju Cede, i tece…
    Previse je svedoka, uzalud vat trud sviraci

  2. Nismo za ukidanje RS već za funkcionalnu BiH, tako što će od RS da otkinemo ruke, noge i glavu („Dejtonska ovlašćenja“) i nakalemimo sve to na BiH. Tako će BiH da bude funkcionalna k’o ’90-tih. (Izgledada je plan da se mladima olakša dobijanje azila?)

  3. Muka mi je od raznoraznih pametnjakovića pokvarenjaka, koji bi BiH da unitarizuju a Srbiju da federalizuju.

  4. У једина два такозвана замрнута конфликта у Европи „учесници“ су Срби као народ. Ако се не би осврнули на историју јасно је зашто смо као народ прокажени. Али, ако смо почетком и средином века плаћали великим жртвама слободу и били на страни правде како смо на крају века постали невиђени зликовци? Они други према којима смо били „геноцидни“ су били са са друге стране. Да ли су могуће такве трансформације народа који живе на овим просторима и зашто Србима није дозвољено оно што је дозвољено другим народима? А Србија је једина држава која је мултиетничка и мултиконфесионална за разлику од Хрватске и тзв. Косова, Сарајева, Мостара…

  5. Iza marketinsko-demagoskih fraza „funkcionalna“ i „gradjanska“ BiH stoji unitarna BiH pod dominacijom muslimana, sa RS koja bi imala ovlascenja u rangu pecackog drustva, sa Srbima iz BiH odvojenima od Srbije i sa tendencijom da se od njih naprave „bosanci pravoslavci“. To je ono sto se pokusava vec decenijama od strane onih koji se naslanjaju na Klinton mafiju i koji su sada zivnuli kada su videli da je Bajden pobedio. Varijacija tog plana je prisutna vekovima, Austro-Ugari su na slican nacin hteli da „rese“ pitanje BiH. Nije tada uspelo nece ni sada. U regionu postoji jos jedan nefunkcionalni protektorat, tzv. „republjik kosova“ ali nema peticija niti se NVO-i bave preuredjenjem te tvorevine, niti „brinu o gradjanima“ niti se govori kako je zaustavlen rat ali da sada trebaju nove ideje bez nacionalnih podela. Naprotiv, u slucaju „republjik kosova“ isti ovi koji su potpisali tu peticiju, zastupaju suprotni princip, a to je da se nastavi sa podelom Srbije po etnickom principu i da „republjika aljbanska“ na Kosovu dobije sve sta ima i drzava sa sve clanstvom u UN-u.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.