Antonijević: Prihvatio bih funkciju ministra za evropske integracije bez obzira na izazove 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Pravnik Milan Antonijević izjavio je danas da još nije dobio ponudu da bude ministar za evropske integracije u novoj vladi, ali da je spreman da da svoj doprinos.

Antonijević je za list Nova izjavio bi se prihvatio nove dužnosti bez obzira na ocene brojnih međunarodnih organizacija da aktuelna vlast u Srbiji stagnira, a na mnogim poljima i nazaduje, kada su u pitanju EU integracije.

„To je upravo posao svakog ministra u budućoj vladi, da u svojoj oblasti unapredi stanje“, rekao je Antonijević i dodao takav opis više govori „o budućim izazovima koji stoje pred proevropskom vladom“.

Na pitanje kakav je njegov stav po pitanju zahteva iz Evropske unije za usklađivanje spoljnje politike i uvođenje sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, Antonijević je odgovorio da je njegov odovor „‘da’ usklađivanju spoljnje politike sa EU i ‘da’ sankcijama“.

„Moj odgovor je ‘da’ i interesima Srbije, pre svega kada govorimo o energetskoj stabilnosti i drugim, pre svega ekonomskim interesima gde se očekuje iskrena podrška EU“, kazao je Antonijević.

On je dodao da veruje da će „izbor koji će Srbija napraviti“, po pitanju sankcija Putinovom režimu „biti jasan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.