Apelom protiv apela

Predsednik Vučić za Badnje veče u Crnoj Gori, srpska javnost podeljena

Ostavite komentar


  1. Dal iko ima potrebu da komentariše apel 88 kada na tom spisku vidi imena poptu Stjepan Mesića i Sonje Biserko?!

  2. Cuj! Patrijarh srpski ne moze da daje blagoslov izvan svoje Beogradsko-Karlovacke eparhije.
    Pun naziv title je arhiepiskop pecki i mitropolit beogradsko-karlovacki. Pecka mitropoliju obuhvata pored pecke patrijarsije, Visokih Decana i Durdjevih stupova i manastiri Sveta Bogorodica-Dovolja, Arhandjela Mihaila-Arhandjelovo i Sveta Troica na severu CG.
    Jedini koji moze da mu za rani dolazak je mitropolit crnogorsko-primorski Anfilohije Radovic.
    Inace bi to bila privatna poseta poput one Ilira Mete, albanskog predsednika Sijarinjskoj Banji.

  3. Pa on to i hoce….da satre Srbe i Srbiju…to radi Seselj 30 godina…i njegovi pitomci.

  4. Kako su napadi na nase gradjane u CG unutrasnja pitanja? Hajde nam bas objasnite.

    1. Srbija skoro pa nema svojih gradjana van Srbije. Osim ako nisu gastrbajteri. Jedina je zemlja, koja ne daje pasose svom nacionalnom bicu van RS. Tako da je vasa tvrdnja bespredmetna i neistinita.

  5. Aleksandaru Vučiću se mora priznati da je majstor za konflikte i da ne može da se uzdrži ni jedan dan, a da nekome ne gurne prst u oko. Čak ni na Badnji dan!

  6. Aka Amerika more i brani svoje sunarodnike ma ade se u svetta nalazili, vasto to pravo usuratiti Srbiji? Administrativne granice i parce papira ne odredjuju nacionalnu pripadnost. Zbog ne cinjenja Srbi su izgubili ogroman broj Srba koje su drugi prisvojili. Od Madjarske, Hrvatske,Albanije, Makedonije, Rumunije, treca generacija se seca da su im pretci bili Srbi ali od Srpskog im je ostalo samo bledo secanje. To je rezultat NE CINJENJA gospodine Kostres i gospodjo Pesic. U mesto da pisete peticiju i osudite ne civilizasijski postupak Djukanovicevog rezima, vi osudjujete, zrtvu SPC. Zato i jesmo gde jesmo. .

    1. Pored americkog znam da i albanskom ustavu pise da je predsednik drzave ujedno i predsednik svih Amerikanaca odnosno Albanaca. Dakle, promenimo ustav i u tom slucaju bi npr. Vucic imao pravo da stiti Srbe ma gde bili.
      Ali, i tu drzava CG zna za jadac, pa jedino Srbima ne da dvojno drzavljanstvo dok na dvojno drzavljanstvo imaju pravo i Hrvati, Albanci, Kosovara i Bosnjaci. Isti je zakon i za verske Zajednice i njihovo imovinu. I islamski i katolicki objekti ne podlezu spornom zakonu.
      Jedini lek je da masovno oduzmemo drzavljanstvo svakom Crnogoru i deportujemo ih u maticu. Aljbin Kurti je u pravu: Reciprocitet.

  7. Nadati se da predsednik Vučić za posetu nezavisnoj Crnoj Gori, prema važećim međunarodnim pravilima, ima i „blagoslov“ nadležnih crnogorskih vlasti

  8. Podrska pravednim nastojanjima svoga naroda, cak i kada taj narod ne zivi u Srbiji, ne predstavlja „mesanje u unutrasnje“ stvari te drzave. Da li bi srpski predsednik, kako bi bio po volji onih koji ga mrze, ili srpskih neprijatelja, treba da ucestsvuje u ovom neverovatnom i anticivilizacijskom pokusaju likvidacije Srpske Pravoslavne Crkve?! Vucic se ne mesa u „unutrasnje stvari Crne Gore“ jer SPC nije vlasnistvo Crne Gore vec svih gradjana koji su vernici SPC.

  9. Vucic treba da ide kod Mila Djukanovica a ne da obilazi obica narod koji je, bez obzira sto se prestavlja kao srpski, ima Crnogorsko drzavljanstvo. Mada cini mi se da je ovo samo mala igrica dvojice politicara od kojih je jedan cec 30 godina na vlasti a drugi ima nameru da radi isto. Ovako obojica imaju sansu da malo glume patriote i zastitnike interesa svojih naroda.Ako pak ovo nije dogovor, onda su im namere lose, da zavade obican narod koji je povezan rodjackim, prijateljskim i kumovskim vezama a sve zarad ostanka na vlasti i prikrivanja kriminalnih radnji. Donositi ovakav zakon na koji primedbe ima i Evropska komisija ili slati navijace da pale CG CG zastavu, moze samo neko ko ima necasne zamere

  10. Predsednik koji do sada nije bio u zvanicnoj poseti Crnoj Gori, odlazi u nezvanicnu, tj. privatnu posetu. Pritom, za sefa susedne države ga veže poslovni i privatni odnos. Odlazi u kucu bez poziva domacina. Autogol ili nameran propust? Izgleda da čini sve da još više oteža situaciju. Tako nećemo pomoći braći da se izbore za status koji pripada Srbima i SPC u Crnoj Gori. Pametnije protiv Mila, on je pokvaren igrač, do srži.

  11. @Lidija Valtner
    APELOM…“

    Novinarce ako niste znali to se na srpskom kaze P O Z I V O M !
    Hajde nazad u skolu da prvo naucite srpski jezik pa tek onda dodjite da izigravate novinarku.
    Sram vas bilo sto tako bahato skrnavite srpski jezik !

  12. Moj licni utisak je da je ovo vracanje predizborne usluge Djukanovica Vucicu, koje mu je ovaj ucinio onomad istom prilikom, sa ciljem nacionalne sabornosti birackog tela. Molio bih da ne cenzurisete.

  13. Ipak ste vi iz Danasa zeleni i umisljeni kao ova skupina i cuvena bivsa ambasadorka ( cak u Meksiku) vesna pesic(hahahahhah), uvrzili ste da
    je „cool“ biti pokondirenko i boriti se protiv sebe i svo“primitizma“.
    Ocigledno svesno ili nesvesno (verovatno niste dovoljno inteligentni) da
    ova kvisling grupa a i vi podizete rejting Vucica i produzujte agoniju
    razjedinjenog srpskog naroda. Svojom cenzurom pokusavate pobeci od samih sebe. Ko je to uspeo?

    1. Svaka čast na“ pismenosti“, nego „Opet ti“ pročitaj to što si napisao nekoliko puta, možda se prosvetliš

  14. Vesna Pešić je u pravu, a Apel ima toliko faktičkih grešaka da mi nije jasno zašto su se neki tamo potpisali (na stranu što nikad ne bi trebalo da se potpisuje išta gde stoje potpisi Mesića i Kučana sem njihove osude na doživotnu robiju zbog razbijanja Juge).

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.