Apostolova: Sa ZSO win-win situacija

Ostavite komentar


  1. Govoriti o Win Win situaciji (obe strane zadovoljne) u slučaju R. Kosovo i kosovskih Albanaca je šarena laža koja se nikada pa ni tada neće ostvariti. ZSO treba da eliminiše paralelne institucije ali da donese Srbima sigurnost da su oni svoji na svome a ne neki uljezi, malte ne Marsovci. ZSO treba formirati po Ahtisarijevom modelu to jest ustavu R. Kosova ali ne onako kako ga intrepetira ustavni sud i iskrivljeni zakoni i podzakonska akta. Po ustavu su i Albanci i Srbi potpuno ravnopravni (ako dakle Albanci mogu nesmetano da komuniciraju sa Albancima u Albaniji i to od političkih do poslovnih veza, investicija i bez carine zašto to ne obezbediti ZSO i Srbiji) i Srpski i Albanski su u državnoj upotrebi ali je srpsko pismo ćirilica potpuno eliminisana. U kosovske institucije je gotovo nemoguće ostvariti svoja prava ako ne znaš albanski. Policajci koji ne znaju ni reč srpski i bez određonog certifikata se zapošljavaju a policajci Srbi gube posao ako nemaju diplomu filološkog fakulteta odsek albanologija. Čak i u sredinama koje su čisto srpske nema prevodioca u Sudu, Policiji, Zdravstvu… Dakle. Prvo treba naterati Albance da prihvate Srbe kao ravnopravne građane sa potpunom slobodom kretanja ljudi, dobara… Poštovati ustavno zagarantovanu potpunu autonomiju SPC i njenih metoha… Jednostavno kosovski Albanci treba da shvate da je za kosovske Srbe minimum ono što su ti isti Albanci imali u SFRJ i ustavu iz 1974. god. Ako Srbi sa KiM nemaju taj minimum R. Kosovo nikada neće biti država pa primili je i u UN, UNESKO i neznam gde ne, jer, kako je ukidanje SAP Kosovo stvorilo UQK Albanci treba da se nadaju i srpskoj OVKiM koja će možda u početku biti teroristička ali kasnije priznata kao legitimni pregovarači a do tada JSL da radi svoj posao i kroz institucije sistema ostvaruje svoje ciljeve.

  2. Jao AV! Jao Marko Okati! Šta ćete sad! Lagali ste pet godina, pobeđivali Albance sa kosova sa 5:0! Sad, posle koalicije sa ratnim zločincima Hajradinajem i Tačijem, javno je objavljena "win-win situacija za H&T", tj. da će Zajednica srpskih opština biti formirana na osnovu zakona i odluke Ustavnog suda Kosova! Očekujemo hitne, bespogovorne ostave i podnošenje podnošenje računa narodu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.