Vida Petrović Škero o glasačima iz RS "uhvaćenim" kod Arene: Organizatori to vrlo vešto rade... Sada su na delu institucije 1Foto: Fonet

Dolazak građana iz Republike Srpske organizovano autobusima u Beograd ukazuje na to da je već neko vreme na delu zloupotreba u vezi sa prijavljivanjima građana u Beograd. Ali, vi imate gomilu sveta koja je prijavljena ovde, ali živi ovamo-onamo, a naši su državljani – kaže za Danas Vida Petrović Škero, bivša predsednica Vrhovnog suda.

Komentarišući slučaj organizovanog dolaska u Beograd iz Bosne i Hercegovine na izborni dan, te “priznanje” tih građana pred kamerama N1 da su došli do Štark Arene na Novom Beogradu da glasaju, odakle su ih organizatori tog puta upućivali u određene gradske opštine da ostvare svoje navodno biračko pravo, sagovornica Danasa kaže da organizatori tog puta “to vrlo vešto rade”.

– Oni imaju pravo da glasaju i to jeste problem. Prijavljivani su tokom novembra, decembra… Sada ih samo razvoze… Oni ne znaju ni gde treba da idu – kaže Vida Petrović Škero.

Kako dodaje, „sada nam je potreban dobar sistem, dobre institucije, koje će sve to da ispitaju i utvrde ima li samo prekršaja, odnosno ima li krivičnog dela“.

Vida Petrović Škero o glasačima iz RS "uhvaćenim" kod Arene: Organizatori to vrlo vešto rade... Sada su na delu institucije 2
Foto: Baloncici/ Shutterstock

– Ima li zloupotreba od strane partije koja to radi, sve to ugovora i dogovara… Ko je sve krivac tu, ko je organizator toga, koliki je udeo krivice tih ljudi a koliki organizatora – kaže Vida Petrović Škero.

To je stvar naših institucija, kako će reagovati na to, napominje, da li će ovaj put nakon niza godina, institucije da urade ono što moraju, da razotkriju sve to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari