Aris Movsesijan nakon ulaska u PSG: Hoće li biti na listi "Srbija protiv nasilja" i učestvovati u kampanji? 1foto: Andrija Vukelić

“Insistirao sam na tome da se učlanim tek nakon formiranja liste. Ne želim ni na koji način da moje učlanjenje bude povezano s nekom trkom za funkcije. Meni to ne treba”, kaže za Danas Aris Movsesijan, novi član Pokreta slobodnih građana, a bivši predsednik Nove stranke.

On je danas potpisao pristupnicu PSG-u, koji na izbore nastupa u okviru koalicije “Srbija protiv nasilja”.

Poručuje da za mesta poslanika treba da se bore oni odranije aktivni u ovoj organizacije, te da se na učlanjenje odlučio zbog politike, a ne zbog lukrativnih funkcija.

“Što se tiče kampanje, smatram da je i ovo moje učlanjenje jedan vid kampanje i poziv građanima da se aktivno uključe u politiku. Mnogo je blata bačeno na politiku i političare u Srbiji. Vreme je da probamo to da počistimo”, navodi naš sagovornik.

Movsesijan, koji je nakon izbornog nesupeha koalicije “Ajmo ljudi”, u okviru koje je Nova nastupala, navodi da je logično da on kao liberal političko delovanej nastavi u liberalnoj političkoj organizaciji. Podsetimo da je tokom njegovog mandata predsednika stranke došlo do neuspelog pokušaja ujedinjenja Nove i PSG-a.

“Godinama ponavljam da je potrebno ukrupnjavanje stranaka sličnih političkih programa. I dalje to mislim. To je najbolji primer za građane, da i sami pokušaju da definišu političke stavove, pa i izbore”, kaže on.

Vučićevoj “nepolitici” se jedino može, kako smatra, suprotstaviti jasnom politikom. Siguran je da ću sa PSG-om raditi na jačanju liberalno-demokratske politike.

“To je i razlog zašto su me zvali”, kaže Movsesijan.

Ovaj političar, na pitanje šta je opoziciji potrebno da bi odnela pobedu na narednim izborima, odgovara da je važna izlaznost i da građani podrže tu opoziciju u nameri da “Srbiju konačno vratimo na put demokratije i prosperiteta”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari