Arsenijević: Nisam uspeo da pređem granični prelaz "Đeneral Janković" sa srpskom ličnom kartom 1foto: Printscreen/YouTube/Srpski opstanak

Lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“ Aleksandar Arsenijević objavio je video u kom navodi da nije uspeo da pređe granični prelaz „Đeneral Janković“ sa Severnom Makedonijom, koji se nalazi prostoru Kosova i Metohije, sa srpskom ličnom kartom.

U video snimku lider „Srpskog opstanka“ navodi da je na ovaj prelaz došao kako bi proveo da li Priština priznaje srpske lične karte, odnosno da li sa njom može da pređe granicu.

– Da vas obavestim da sa ovom ličnom kartom nisam mogao da pređem prelaz „Đeneral Janković“, jer kako su oni rekli dokumenta paralelnih institucija ne važe. Da imam Raška, Kraljevo ili bilo koju drugu ličnu kartu, ali sa onima Đakovica, Kosovske Mitrovice, i slično  ne može da se pređe, jer oni smatraju da su to dokumenta paralelnih insititucija koja sistem ne prepoznaje, naveo je on.

Dodao je da su mu dokumenta kopirali i da su zaveli da je probao da pređe, te poručio da ni zvanični Beograd i Priština ne poštuju usmeni dogovor iz Brisela i da situacija nije onakva kako je javnosti prikazano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari