Arsenijević: Poslanici Srpske liste dobili 360.000 evra, a kriju se u mišjim rupama 1foto: Printscreen/YouTube/MEDIJA CENTAR - ČAGLAVICA

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević saopštio je danas da je Srpska lista dobila 360.000 evra iz budžeta Kosova, a da se njihovi poslanici, kako je istakao, kriju u mišjim rupama.

„Podsetiću vas da Srpska lista ima devet poslanika u istoj skupštini i da je na osnovu toga dobila 360.000 evra“, napisao je on na društvenoj mreži X.

Komentarišući današnji obilazak severa Kosova Aljbina Kurtija, Arsenijević je naveo da su poslanici Srpske liste trebali da izađu na teren i da priupitaju Kurtija „kog đavola radi na severu, a ne da se kao po običaju kriju po mišjim rupama“.

„Iz Srpske liste ističu, da s gnušanjem gledaju dolazak Kurtija na sever. Takođe navode da je narod pribran, a da je on došao da zaradi koji poen provokacijom, za predstojeće izbore za skupštinu Kosova. U krajnjem slučaju, ponovo su izdali zaopštenje!“, napisao je Arsenijević.

Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je u mestu Varage kod Zubinog Potoka položio cveće kod spomen-ploče Enveru Zumberiju, kosovskom policajcu koji je na tom mestu stradao 2011. godine.

Kurti je pre toga posetio Leposavić, gde se u opštinskoj zgradi susreo sa aktuelnim gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem.

Sastanak Kurtija i Hetemija u zgradi Opštine Leposavić obezbeđivali su brojni pripadnici Kosovske policije.

Kosovski premijer se nakon toga u zgradi opštine Zubin Potok sastao i sa tamošnjim gradonačelnikom Izmirom Zećirijem.

Kurti je posetio i Severnu Mitrovicu gde je razgovarao sa gradonačelnikom Erdenom Atićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari