Dejan Atanackovicfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Odbornik stranke Zajedno u Skupštini grada Beograda i pisac Dejan Atanacković inicirao je za sredu, 9. novembar sastanak radi planiranja strategije otpora i odbrane Starog savskog mosta, saopštila je danas koalicija Moramo.

Želimo da ukažemo da ne postoji nijedan racionalan razlog, još manje opravdanje za njegovo rušenje. Stari savski most duboko je utkan u tkivo Beograda i višestruko je značajan istorijski dokument, navodi se u saopštenju.

Sem problema koji se tiču kulture sećanja, tu su i problemi saobraćaja i zagađenja koji se intenziviraju kako privremenim ukidanjem tramvajskog saobraćaja u gradu koji je svakodnevno pred potpunim saobraćajnim kolapsom, tako i dugoročno katastrofalnim gradskim politikama u odnosu na saobraćajnu infrastrukturu, dodaje se.

Na sastanak čiji je domaćin Mreža za demokratski dijalog pozvani su narodni poslanici i gradski odbornici iz Beograda, predstavnici međunarodnih i domaćih institucija za zaštitu kultunog nasleđa, stručnjaci iz oblasti saobraćaja, predstavnici aktivista, novinari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari