Bahtiri: Otvorite most preko Ibra 1Foto: EPA/Djordje Savic

Gradonačelnik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri zatražio je danas od Evrospke unije (EU) i Vlade Kosova da što pre otvore most preko Ibra koji povezuje severni i južni deo grada i poručio da „građani gube strpljenje“, javlja RTK, pozivajući se na pisanje portala Telegrafi.

„Revoltiran sam, jer se svaki put odlaže otvaranje mosta bez ikakvog razloga. Apelujem da EU i Vlada Kosova snažno reaguju na ovo odlaganje. Krajnje je vreme da se ubrzaju procedure jer most povezuje grad i zajednice koje žive u Mitrovici“, ocenio je Bahtiri.

On je apelovao da se most „otvori što pre“, jer „građani gube strpljenje“.

Prošlo je više od dve godine od početka radova na obnovi mosta na reci Ibar u Mitrovici, na osnovu sporazuma o slobodi kretanja postignutog 25. avgusta 2015. godine između Beograda i Prištine u Briselu, podseća ovaj poprtal na albanskom jeziku, navodeći da su radovi planirani do kraja 2017. godine, ali obnova još nije okončana.

Gradonačelnik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri je u izjavi za Telegraf rekao da još nije dobio nikakve vesti o tome kada most može da bude otvoren za saobraćaj, iako je to, prema njegovim rečima trebalo da se desi ovog meseca.

Bahtiri je rekao da je u petak razgovarao sa šeficom kancelarije EU u Prištini, Natalijom Apostolovom koja mu je prenela da je za dve nedelje planirano otvaranje mosta u Mitrovici, prenosi RTK.

„Dogovor je bio da se most otvori ovog meseca. Očekujemo da kancelarija Evropske unije počne proceduru za otvaranje mosta. Do sada se o tome ništa ne zna“, rekao je Bahtiri, navodeći kako je od Apostolove dobio odgovor da će početi „za dve nedelje“.

On je ponovio apel da Evropska unija i Vlada Kosova reaguju na odlaganje otvaranja mosta.

Obnovu mosta finansira EU, radovi su počeli 14. avgusta 2016. godine, a procenjena vrednost posla je 1,045 miliona evra.

Obnova mosta na Ibru deo je sporazuma o slobodi kretanja, postignutog 25. avgusta 2015. godine između Prištine i Beograda u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari