Bakić: I vlast i Savez za Srbiju su frakcije oligarhije, neophodna istinska opozicija

Ostavite komentar


  1. Upravo tako Bakicu. Zato je i uzaludna borba ovde, sve dok se u centru svetske oligarhije, na izborima sledece godine nesto bitno ne promeni. Dakle mladi i stari, umesto gubljenja nade ovde po ulicama ili stalnog kukanja, laptopove u ruke, engleski u usta i agitujte svuda i preko svih mreza za dubinske promene tamo odakle sva uputstva dolaze. Tek kad se tamo pojavi prava sloboda i demokratija, mozemo i mi da se pitamo Ko je ovde sposoban da to isto sprovodi.

    1. Svi smo pametni! Znamo da idemo u lošem pravcu, da nam bagra decenijama upravlja državom, koje su greške, kako ih rešiti…samo niko od nas „pametnih“ da preduzme nešto konkretno i žrtvuje svoje vreme za opštu dobrobit. Život nam prolazi u preživljavanju, pametovanju i pisanju komentara bez ikakve akcije i konkretnih poteza!

  2. Poštovani Jovo, bravo za prave konstatacije i pozivanje na delatnu akciju.

  3. Bravo!!! Konacno neko i da to javno kaze!!! Isti su! Sve vec vidjeno!

    1. Samo fali nastavak: I Jovo Bakic i oni oko njega su deo oligarhije, a jedan od najvecih je takodje veliki komunista Tahir Hasanovic, cije je organizacije Jovo Bakic istaknuti clan…. ne obican clan, vec sa posebnom ulogom. A clanovi su i mnogi drugi, kao npr. Zorana Mihajlovic, Ana Brnabic, Djordje Vukotic i td itd

  4. U pravu je Bakić ali uz napomenu da je i on deo oligarhije, verovatno svetske, koja želi da u slučaju sloma globalnog liberalnog modela isti zameni globalnim socijalističkim sistemom, a to je velika zabluda. Nije nam potreban umesto globalnog kapitalizma globalni socijalizam.. Jedino razumno rešenje su nacionalne i kulturno-civilizacijske države i celine uz najbolju saradnju među njima. Bilo kakav univerzalizam je uvek bio na kraju poguban za Evropu.

      1. Bakić jeste deo liberalnog establišmenta. Njegovo levičarenje je puki snobizam, ništa više. Prekarizacija je sinonim za socijalni darvinizam. Ali socijalni darvinizam zvuči pomalo „fašistički“, pa hajde da ga nazovemo drugačije. I da, nipošto ne smemo poistovetiti kapitalizam i fašizam, nipošto. A te prekarne radnike ćemo danas prikazati kao paćenike, a sutra ćemo ih nazvati krezubima, fašistoidnima ili fašistima, i tome slično. A obavezno ćemo i citirati zapadnog mudraca. Jadno.

    1. Ja bih Vas zamolio da ne trućate! Stan u kome živite ste verovatno dobili ili nasledili iz doba socijalističkog sistema, kada su se stanovi delili, odnosno otkupljivali za smešne pare. Gospodin Bakić je potpuno u pravu! I ne sećam se kada je Evropa bila jednobrazna po pitanju sistema.

  5. Jovo, ko tebe sprečava da organizuješ pravu opoziciju. Lako je stalno mudrovati, ajde uradi nešto.

    1. Pa, pokušao je. Stefanovićeva Levica je zapravo Bakićevo intelektualno čedo. Nakon neslavne propasti te organizacije ne vidim zašto bi opet pokušao nešto slično. Bakić nije manji elitista od tih koje napada. Mislim da u ovom trenutku on vidi sebe kao veoma dobrog dijagnostičara, ali ne i kao onoga ko će voditi proces lečenja. Čini mi se da takvo njegovo ponašanje nije teško razumeti…

  6. Dvadeseti vek nam vraća sociolog Bakić . Vreme komunista i radničkih pokreta izgleda nije uspelo kod ljudi, jer taj nesrecni covekoBog u ljudima je daleko jači od Bogocoveka. Genijalni Dostojevski, sve lepo ispričao , a Frojd i Jung isto shvatili pred kraj života . Ostali uglavnom lutali , a blizu bili Berđajev i Bulgakov.
    Moj Jovane , nećeš se ti nahraniti i ovajditi od te muzike?

    1. Poštovani prof.Bakicu:dosta je više ocena i kritika hajdemo saznati na kojim granama Vucic sedi i napraviti redosled akcija.br1. MMF upozoriti da ne daju više kredite …2.isterati Seselja iz skupšine 3.kurs evra udvostručiti i4. spreciti štampanje dinara ….to su Vučicevi ankeri…kada to sasečemo Vučic ce otici sam.

  7. Druže samo se ti vrsti odakle si došao i pusti nas da sami rešimo svoje probleme. Skupo smo platili savete političara i raznih profesora iz MNE.

  8. Драги професоре Бакићу,не
    постоји ни позиција ни опозиција без олигархије коју представља у Србији 100 људи чија укупна имовина износи 10.000.000.000.еура.Значи олигарси играју на сигурно и то је светски поредак.Зар заиста верујете да Ротшилди и Рокфелерови чине против тежу једни другима ? То су Вам неоспорне чињенице.

  9. znači dok se ne pojavi ta „čista“ opozicija treba da sedimo kući i ništa ne radimo. pa zar nije to san prvorođenog ? da smo tako rezonovali 5. oktobra sloba bi nam još bio na vlasti.

    1. Ispravan komentar. Kada će doći ta „čista“ opozicija profesore? Šta dotle? Da sedimo i kukamo nad sudbinom?

  10. Dok se ne ne pojavi(stvorimo je) istinska levo od centra opcija mogu da ga zvizde.
    Kao I oni sto preziru „Bele Listice“.
    Kad vlast I opozicija zovu jedni druge fasistima,u pravu su I jedni I drugi.
    Sretan vam Petak citaoci „Danasa“.

  11. Kada sam ga prvi čuo da govori na protestu koji je organizovala Ne davimo Beograd, bilo mi je jasno da je utopi sta. Njegova ideologija mi je neprihvatljiva, to je nešto slično ekstremnoj južnoameričkoj levici, ne citira on bez razloga Zapatu. Da li je svestan ne znam, ali ovim najviše pomaže Vučiću, a šanse da on okupi neku ozbiljnu snagu su ravne nuli. Mislim da se sa ovakvim stavovima neće složiti ni njegovi prijatelji iz udruženja.

  12. Pretpostavljam da je istinska opozicija samo ona koja vidi Bakica na celu te opozicije.

  13. Ako u Srbiji prvi počnemo da radimo na promeni stanja, onda će to biti samo zato što su ovi što su na vlasti najblesaviji na svetu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.