Baltičke zemlje insistiraju da Srbija uvede sankcije Rusiji

* Erki Bahovski: Ukoliko Rusija ne promeni svoje ponašanje, nema svrhe da joj EU ukine sankcije * Štiplija: U razgovoru sa zvaničnicima i stručnjacima baltičkih zemalja za Zapadni Balkan dobio sam uveravanja da su oni podjednako zainteresovani i za vladavinu prava, reformu pravosuđa, kao i za demokratske principe u celosti
Krajem meseca počinje razmatranje Poglavlja 31 sa predstavnicima EU

Ostavite komentar


  1. Balticke zemlje su u pravu. Ne moze Srbija vecito sedeti na dve stolice -od mrske Evropske Unije dobija finansijsku pomoc za popunjavanje ogromnih supljina u budzetu dok od bacuska dobija samo pozdrave i suplje patriotske parole.

  2. Sled nekih događanja u prošlosti glede unutrašnjeg funkcionisanja EU navodi na zaključak da, kada se radi o ovakvim i sličnim slučajevima, sve obično počinje od manjih ili malih zemalja članica iste. Tako, mislim, treba gledati i na ovakav pogled iz perspektive baltičkih zemalja i njihovim najavama u vezi ovog poglavlja. Obično manje zemlje bivaju spikeri onih moćnih što po mnogim gledištima, možda, nije u redu, ali to su, naprosto, dokazane činjenice. Dodao bih, da se mi varamo kada mislimo da te male zemlje nemaju nikakav, ili zanemarljiv uticaj na ukupnu politiku EU, pogotovo kada se radi o proširenju i prijemu novih članica. Bilo šta mi mislili vezano za sve ovo, nedvosmisleno je da nam predstoji ozbiljnija dinamika u suočavanju sa nekom realnošću nakon koje više ništa neće biti isto kao pre. Plašim se da nam je ostalo malo vremena za povlačenje opipljivih poteza i da nekog "rastezanja", "razvlačenja" unedogled neće više biti moguće.

  3. Zapadne ekonomije ocajno trebaju rat da zaposle svoje industrijske kapacitete. Iz Hrvatske se tokom poslednje dve godine iselilo preko 200 hiljada, toliko im je dobro u EU i Nato.

  4. Bratska Rusija treba Srbiji da uvek daju deo kolaca njihovog budzeta da bi MI igrali igrui u njihovu i nasu korist

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.