Barikade 20. dan, najavljen kao poslednji 1Foto: Vojin Radovanović

Dvadeseti dan je barikada. Ujedno i poslednji. Zvanični Beograd, preko Petra Petkovića, a potom i Aleksandra Vučića najavio je, odnosno potvrdio da je sa Srbima sa Severa dogovoreno uklanjanje barikada, piše Kossev.

11:54 – Barikade u Rudaru, prazni šatori i jelka okićena u bojama srpske zastave

Na barikadi na kojoj je protekle tri nedelje bilo najviše ljudi, od jutros je pusto. U pitanju je mesto Malo rudare, odnosno magistralni put, kod Krsta. Upravo je ovaj krst postavljen prilikom barikada 2011. godine.

Ipak, iako nema, ljudi, barikada je i dalje tu. Nju čini više kamiona i poprečen autobus. Takođe, duž puta, razasuti su sada već prazni šatori. U njima su stolice, peći bubnjara i jedna jelka do pola okićena.

Predsednik Srbije ove nedelje ja najavio da će učiniti sve što može da narod na Severu Božić dočeka u kućama.

Prema dogovorenom od juče, to će se i desiti. Danas se očekuje uklanjanje barikada, a zaposlenima je sinoć poslata poruka da ne dolaze na dežurstva na barikade.

Barikade 20. dan, najavljen kao poslednji 2
Foto: Vojin Radovanović

11:00 – Barikade u Kosovskoj Mitrovici

10:11 – Prelaz Merdare ponovo u funkciji
Prelaz Merdare, koji je preksinoć zatvorila Kosovska policija i to zbog blokade puta sa srpske strane – ponovo je u funkciji, potvrdila je upravo Kosovska policija. Opširnije u posebnoj vesti.

09:00 – Izgorela dva kamiona sa barikade kod Dudinog Krša u Mitrovici
Dva kamiona koja su činila barikadu na novom mostu u mestu Dudin krš u severnom delu Kosovske Mitrovice, izgorela su noćas. Opširnije u posebnoj vesti.

07:00 – „Ako u slanju jednog čoveka u kućni pritvor neko vidi pobedu Srba, onda je taj neko slep kod očiju“
Svima koji i dalje veruju da su branili Srbiju i srpski narod na barikadama, želimo da im narednih 48h otvore oči i da shvate da je sve bila laž, poručila je sinoć Partija kosovskih Srba. „Laž u režiji Srpske liste i njenog potpredsednika Milana Radoičića“, dodaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari