Basta poručio Kurtiju i Vučiću: Hitna implementacija Ohridskog sporazuma 1Foto: Beta/Ministarstvo privrede/Zoran Vujasinović

Predsednik pokreta Evropski put Rade Basta poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da mora da se sprovede dogovoreno iz Ohridskog sporazuma.

Ocenio je da su odnosi na Balkanu previše komplikovani da bi im još jedan teret predstavljao Ohridski sporazum, odnosno neispunjavanje dogovorenog.

„Ohridski sporazum je način da se odnosi u regionu normalizuju. Nisu Kosovo i Srbija vaša privatna imovina da iz raznoraznih razloga otežete sa sprovođenjem sporazuma iz Ohrida koji ste usaglasili pred predstavnicima međunarodne zajednice. Trebalo je da vodite računa šta obećavate, a ne da trpimo svakodnevne kritike partnera sa zapada i potencijalno posledice zbog neispunjavanja obećanja“, rekao je Batsa u saopštenju.

On je naveo da Ohridski sporazum sadrži jasne smernice za obe strane u dijalogu povodom normalizacije međusobnih odnosa i ispunjavanje tih dogovora potrebno je kako bi Srbija nastavila evropskim putem, kako bi građani imali bolju ekonomsku perspektivu i jasnu evropsku budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari