Basta sa turskim ambasadorom: Kompanija "Berteks" će ispuniti sve svoje preostale obaveze prema zaposlenima 1Foto: Privreda.gov.rs

Ministar privrede Rade Basta razgovarao je danas sa turskim ambasadorom Hamijem Aksojem o aktuelnoj situaciji kompanije „Berteks tekstil“ iz Кragujevca.

Basta je rekao da je „Berteks“ u Srbiji počeo da posluje 2017. godine i da su zaposlili veći broj radnika nego što je inicijalno bilo predvidjeno, i dodao da su pojedini mediji preneli informaciju da „Berteks“ zatvara poslovanje u Srbiji, saopšteno je iz ministarstva privrede.

Aksoj je naglasio da su turske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji, ali da je izvestan broj njih, usled globalne krize, morao da menja svoje biznis planove.

Preneo je uverenje menadžmenta kompanije „Berteks“ da će ispuniti sve svoje preostale obaveze prema zaposlenima.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno uložiti zajedničke napore kako bi se pitanja zaposlenih rešila i radna mesta sačuvala.

Basta je istakao da je bilateralna privredna saradnja sa turskim kompanijama na odličnom nivou i da one imaju dobru reputaciju u Srbiji, a zapošljavaju oko 10.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari