Bastać: Beograđani plaćaju minus koji prave gradski bazeni 1Marko Bastać Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je da svi Beograđani plaćaju minus koji prave gradski bazeni, jer i pored preporuke o zabrani okupljanja gradska vlast ne želi da ih zatvori.

Bastać je naveo da su i pored mera i preporuka o zabrani okupljanja i na otvorenom i na zatvorenom prostoru, beogradski bazeni uveliko otvoreni, dok se u pojedinim gradovima u Srbiji javni bazeni zatvaraju radi suzbijanja rizika od širenja epidemije korona virusa.

On je dodao da su u glavnom gradu građani daleko odgovorniji od gradskih i opštinskih čelnika, jer je posećenost bazena minimalna, pa sportski centri sa bazenima posluju u minusu.

„Da bi poslovanje jednog sportskog centra sa bazenom bilo bez gubitaka, potrebno je da se dnevno proda najmanje 500 karata, a u uslovima epidemije prodaje se jedva stotinak. Rad gradskih bazena, kojim se dovodi u rizik zdravlje Beograđana, održava se novcem iz budžeta, koji je u vreme krize sigurno mogao biti potrošen na podršku zdravstvenom sistemu“, naveo je Bastać u saopštenju.

On je dodao da nas nadležni ubeđuju da je Beograd žarište zaraze korona virusom, a svi Beograđani plaćaju minus koji ostvaruju bazeni zbog sumanutih i neodgovornih odluka gradskih vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari