Bastać: Branićemo Stari savski most

Ostavite komentar


  1. Moj prvi susret sa Beogradom je bio upravo Savski Mojst jer mi je ujak ziveo u stanu, nekadasnjim celijama ustaskog logora Staro Sajmiste, bas do velikog tornja u kome je bio slikarski atelje.
    Tu je bio fudbalske stadion i mala plaza. Ujak, posilni Sretena Zujovica zbog koga je odrapio Goli Otok nikada mi nije pricao da su u njegovom stanu trpani logorosi cetnici i Jevreji na proputovanju ka dusegupki (gaswagen) i vecnom pocinku u Jajincima. Kasnije sam saznao da su ga nacisti izgradili 1942.god. i zvali ga Princ Eugen.
    Dakle. Kao spomenik nacisticke Nemacke u kompleksu sa ustaskim logorom Staro Sajmiste moze se izmestili uzvodno sto- dvesta metara i pretvoriti u pesacki most koji ce povezivati Beogradsku Kulu i logor priveden nameni odnosno spomen-muzej cetnicko-Jevrejskog stradanja.
    Na mesto starog tramvajskog mosta treba izgraditi moderan most koji ce povezivati tunel i Novi Beograd.

  2. Samo ludaci skidaju mostove da bi ga napravili da bude drugačiji. Zašto ne skinu pančevački koji je dotrajao i samo što se ne sruši sam od sebe.

  3. Stari most ne zadovoljava zahteve saobracaja. Protiv sam despotizma ali… Konstriktivna kritika sa adekvatnom alternativom je jedno a opozicionarenje nesto sasvim drugom.
    P.S. moja majka u zivotu ne bi kupila mikrovalnu. Baka je bila zestoki protivnik elektricne rerne!

  4. Anketa je obmana kako bi građani učestvovali u protiv zakonskom aktu rušenja mosta, jer „Planom posebnih namena Beograd na vodi“ član 4.4.1.3 predviđena je samo rekonstrukcija mosta. Za rušenje je potrebno uraditi i usvojiti nov „Plan posebnih namena“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.