Bastać: Vesić izmislio rezultate glasanja o Starom savskom mostu 1Marko Bastać Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Bastać optužio je danas zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da je „izmislio“ da su građani izglasali da se Stari savski most izmesti u park Ušće.

Bastać je u pisanoj izjavi naveo da se navodno glasanje na internet stranici Grada Beograda „nije ni desilo“ pošto je, kako je rekao, planirano tek za sledeću nedelju.

„Večiti zamenik u svakom od nepristojno čestih gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom kaže barem jednu laž. Ovaj put je izmislio da su građani na sajtu izglasali da se Stari savski most kao jedan od simbola Beograda izmesti u park Ušće, pa da se ispod njega otvore kafići i suvenirnice koji parku nedostaju. Problem je što glasanja nije ni bilo. Ali Vesić već zna rezultate koji treba da budu u skladu sa njegovom odlukom da sruši jedan od najfrekventnijih mostova u Beogradu“, naveo je Bastać a preneo SSP.

Dodao je da građani „neće dozvoliti Vesiću dalje uništavanje Beograda i maltretiranje ljudi“.

„Most ćemo braniti jer ovo nije privatna prćija Vesić Gorana, već grad svih nas koji ovde živimo“, naveo je Bastać.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je ranije da će na mestu Starog savskog mosta biti izgrađen novi most sa šest kolovoznih straka, biciklističkim i pešačkim stazama.

„Mi smo prvo hteli taj most da postavimo između Novog Beograda i Ade Ciganlije jer postoji potreba za jednim biciklističko-pešačkim mostom između, koji bi spajao Novi Beograd i Adu Ciganliju. Onda smo stavili na glasanje na našem sajtu i građani su izglasali jedno bolje rešenje, a to je da ovaj most ide u park Ušće gde će biti postavljen, znači ostavljen kao simbol Beograda“, naveo je Vesić.

Potom je gradski urbanista Marko Stojičić najavio da će anketa o novoj poziciji mosta biti raspisana tek sledeće nedelje.

„Da li će Stari savski most biti izmešten u park Ušće ili će biti montiran između Bloka 70 i Ade Ciganlije – odlučiće Beograđani. Sledeće nedelje na sajtu grada biće postavljena anketa o sudbini ove rečne saobraćajnice i građani će 45 dana moći da glasaju za jednu od te dve opcije“, rekao je Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari