Kako je reagovala opozicija u prvom trenutku nakon što je predsednica Skupštine saopštila odluku o spajanju izbora? 1foto: R.Z./ATAImages

U prvim izjavama nakon što je Ana Brnabić, predsednica Skupštine, saopštila odluku o spajanju lokalnih izbora u 88 samouprava, sa već raspisanim beogradskim za 2. jun, na čije sprovođenje je potrebno hitno usvajanje promene zakona, predstavnici dve opozicione koalicije SPN i NADA reagovali su različito.

Radomir Lazović (ZLF) najavio je za pola tri sastanak koalicije Srbija protiv nasilja, dok je Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka, rekao da će se taj sastanak održati večeras.

Iz koalicije SPN juče je najavljeno da će u petak 19. aprila saopštiti odluku o izborima i da će ona biti jedinstvena, međutim Ana Brnabić je pozvala danas predstavnike parlamentarne opozicije da hitno počnu rad na hitnoj promeni Zakona o lokalnim izborima, kako bi spajanje bilo moguće 2. juna, budući da za beogradske izbore već teku izborne radnje, jer su raspisani 3. aprila.

Pojedini predstavnici SPN međutim već su se oglasili, Pavle Grbović iz PSG tako je ocenio da je ovo prvi konkretan ustupak vlasti, a Zdravko Ponoš (Srce) je rekao pak da je ponuda Ane Brnabić neprihvatljiva.

Kopredsednica Zeleno-levog fronta i narodna poslanica Biljana Đorđević napisala je na mreži Iks da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić pristala na neke zahteve opozicije, ali da se borba nastavlja.

Iz koalicije NADA (Novi DSS-POKS) je saopšteno da su to „Hilovi izbori“, i da je plan režima bio da se ukrade vreme za čišćenje biračkih spiskova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari