ZLF: Predlog Ane Brnabić nije idealno rešenje, ali jeste minimum 1foto ZLF Radomir Lazović

„Predlog Ane Brnabić o spajanju izbora 2. juna nije idealno rešenje, ali jeste minimum koji je opozicija tražila. Naravno, ukoliko se ostane pri tome da se formira Komisija za birački spisak i unapredi rad medija. Mi ne odustajemo ni od ostalih zahteva i spremni smo da radimo na njima u okviru ODHIR preporuka. Ali ovo jeste dobar kompomis da naredni izbori budu više fer“, kaže za Danas Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta (ZLF) najavljujući da će konačna odluka biti doneta na sastanku koalicije koja je zakazana za pola tri danas.

Na pitanje da li su ovim rešeni svi problemi, Lazović kaže da naravno da ostaju brojni problemi, ali je to korak ka ispunjavanju minimalnih zahteva opozicije i da je to zasta važno.

Mi ćemo razgovarati sa našim predstavnicima u koaliciji i videćemo na koji način je još neophodno raditi na svim drugim stvarima.

Upitan da li će koalicija SPN podržati izmenu zakon o lokalnim izborima, Lazović kaže da će to učiniti ukoliko se dogovore sa ostalim kolegama iz koalicije, kako bi pružili podršku održavanju izbora 2. juna.

„Ne znam da li je Ana Brnabić, kako kaže sama donela odluku o spajanju izbora, čudilo bi me to, jer se odluke donose u Predsedništvu ,ali ovog trenutka to pokazuje veliku zrelost opozicije koja je učestvovala na pregovorima, koji nisu bili laki. Uspeli smo da ih nateramo prvo da ponove pokradene izbore , zatim smo ih naterali da naprave ustupke koji nisu idealni i sve je to jedna značajna pobeda opozicije, jer smo uspeli da makar nateramo vlast da krene ka rešavanju krize“, navodi Lazović.

On napominje da će kampanje za lokalne izbore biti skraćene i da je zato trebalo mnogo ranije sve to uraditi, jer je opozicija to i predlagala.

„Sada će naravno biti problem skraćenja izborne kapanje za lokalne izbore, ali u ovom trenutku važno je kako će građani na sve ovo odgovoriti. A mislim da su građani spremni na promene“, zaključuje Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari