Bez prisustva srpskih odbornika, uz zastavu Kosova i Albanije: Gradonačelnik Zubinog Potoka položio zakletvu 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Novoizabrani predsednik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri iz DPK, položio je zakletvu u selu Čabra u 10 časova, a inauguracija će biti održana u Kancelariji za zajednice i povratak, ali bez prisustva srpskih odbornika.

Inauguracija održana je bez prisustva srpskih odbornika, koji dolaze iz redova Građanske inicijative „Za Zubin Potok“.

Kako kažu iz ove opcije za naš list – pozive nisu ni dobili.

Ukazuju da je obaveza da se odbornicima pošalje poziv sedam dana pred sednicu, ali da rok, u vanrednim okolnostima, može biti manji, ali ni u tom kraćem roku nisu bili pozvani. Sa zahtevom da se imenovanje ne prizna kao legitimno obratili su se nadležnom ministarstvu Kosova.

Bez prisustva srpskih odbornika, uz zastavu Kosova i Albanije: Gradonačelnik Zubinog Potoka položio zakletvu 2
foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

Na zgradi su istaknute albanska i kosovska zastava, dok na ulasku u ovo selo, kao i u njegovom centru i na mestu gde će Zećiri položiti zakletvu prisutna je policija, kao i pripadnici KFOR-a.

Prema podacima Centralne izborne komisije, na izbore na severu Kosova koji su održani 23. aprila, izašlo je 3,47 odsto birača, odnosno 1.567 građana od preko 40.000 upisanih birača. Srbi su bojkotovali te izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari