Bilčik: Cilj da na narednim izborima učestvuju sve snage koje su bojkotovale 1Vladimir Bilčik Foto: Beta/Milan Obradović

„Nadam se da kroz međustranački dijalog možemo da imamo širi politički razgovor u Srbiji o boljim uslovima za izbore. Za mene je jedan od ključnih ciljeva da se potrudimo da na narednim izborima učestvuju sve snage koje su bojkotovale“, poručuje izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i jedan od posrednika u dijalogu Vladimir Bilčik, prenosi N1.

N1 piše i da će razgovor, prema Bilčikovoj najavi, početi 1. marta.

„Prisustvovaće Ivica Dačić, radujem se susretu, biće naravno onlajn, biće tu i Dejvid Mekalister i bivši poslanici EP, Flekenštajn, Kukan, Fajon i ja, to će biti inauguralni sastanak koji će otvoriti put za naš rad narednih nedelja i meseci“, ističe Bilčik.

On objašnjava da se međustranački dijalog odvija na poziv vlasti u Srbiji i dodaje da je EP pozvan da pomogne.

„Posredujemo između svih proevropskih snaga, pozvani smo prvi put 2019. i sada nastavljamo s drugom fazom dijaloga. Skupština i predsednik Skupštine su ključni partneri, i mi smo poslanici i poštujemo parlament. Moramo da razgovaramo kako ćemo dalje da radimo“, kaže Bilčik.

Na pitanje da li misli da će vlast i opozicija napraviti dogovor, Bilčik kaže da je jedina kredibilna budućnost Srbije u Evropi i da da tome treba da se radi.

„Imamo dijalog da stvorimo veće poverenje među strankama koje žele da pomognu Srbiji na putu integracija. Nadam se da kroz dijalog možemo da imamo širi politički razgovor u Srbiji o boljim uslovima za izbore. Za mene je jedan od ključnih ciljeva da se potrudimo da na narednim izborima sve snage koje su bojkotovale učestvuju. Jedini način da se promeni politika je kroz punopravno učešće u institucijama“, objašnjava Bilčik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari