Biljana StojkovicFoto: FoNet/ Milica Vuckovic

Članica Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković izjavila je danas da je za Srbiju dobro da usvoji evropske vrednosti, ali i da u Evropskoj uniji (EU) procenjuju koje sankcije da uvedu Rusiji i da i Srbija treba da razmisli koje sankcije da uvede.

Stojković je za Insajder navela da niko nema odgovor da li će Srbija biti prinuđena da se opredeli da li će uvesti sankcije Rusiji pre formiranja parlamenta ili će sačekati novi saziv.

Rekla je da je Vučićeva politika „od dana do dana i kupovina vremena“ i ocenila da ni on nije siguran koliko će to dugo biti moguće.

Navela je da su sankcije Rusiji veoma heterogene i u samoj EU jer EU vodi računa šta je njoj od koristi, odnosno koje sankcije može da uvede u skladu sa svojim interesom ili ne.

Za formiranje vlasti u Beogradu, Stojković je rekla da će se tek 11. juna, kada bude konstitutivna sednica Skupštine Beograda, saznati da li postoji nečija većina u gradu i dodala da su i novi izbori „pod znakom pitanja“.

Govoreći o tome što i dalje nisu poznati rezultati sa parlamentarnih izbora zbog ponavljanja glasanja u Velikom Trnovcu, rekla je da u ovom trenutku podržava primedbe koje je imala albanska stranka.

„Mislim da je jako bitno da uđu u parlament, oni su manjina koja mora biti institucionalno zastupljena, ali sve pre toga, zašto moramo imati primedbe, trebalo je biti oboreno na stotine mesta u Srbiji, pa se to nekako zaboravilo“, rekla je Stojković

Ocenila je da je uloga Socijalističke partije Srbije (SPS) „velika nepoznanica“ i navela da postoje „šumovi između Srpske napredne stranke i SPS“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari