Biljana Stojkovićfoto FoNet Milica Vučković

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković izjavila je da će naredni period biti posebno opasan za građanske i političke aktiviste, zato što je vlast „vrlo nervozna“ i da to jasno pokazuje privođenje nje i još nekoliko članova stranke zbog ispisivanja grafita „Stop nasilju“.

„Ali nećemo odustati, sigurno neće odustati politički i građanski aktivisti, a verovatno i veliki broj građana. Protesti se neće prekinuti, neće stati“, rekla je Stojković za list Nova i ocenila da će u jednom trenutku razrešenje i da vlast to ne može da trpi predugo.

Ona je dodala da je već bilo pokušaja da se na različite načine dezavuišu protesti, ali to nije uspelo i da je duboko ubeđena da to što je pokrenuto ne može da stane.

Objašnjavajući zašto su grafiti iscrtavani ispred Skupštine Srbije, ona je istaka da je „režim tu instituciju pretvorio u jednu nasilnu, propagandnu mašinu koja treba da poveća nervozu i napetost, da deli građane Srbije, da štiti nasilnike i upravo je na tom mestu i morao da stoji taj grafit“.

Policija je nju i članove stranke privela preksinoć, uz grubost i silu kako su ispričali, a zatim ih pustila. Stojković je ocenila da je privođenje zbog grafita zloupotreba policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari