Biračka mesta u Sečnju otvorena na vreme, pred glasačima četiri liste 1Foto: Privatna arhiva

Biračka mesta u opštini Sečanj otvorena su jutros u 7 časova i svi birački odbori počeli su sa radom. Ovo je novinaru „Danasa“ saopštila Đurđa Višnjevac, članica Opštinske izborne komisije. Prvi presek izlaznosti u Sečnju, prema rečima Višnjevac, komisija će imati posle 10 časova.

Na teritoriji ove male srednjebanatske opštine u birački spisak upisano je 10 481 birača a oni će glasati na 17 biračkih mesta. Najviše biračkih mesta ima u Jaši Tomiću tri, Sečnju, Sutjesci, Krajišniku, Jarkovcu i Boki po dva i u Banatskoj Dubici, Konaku, Neuzini i Šurjanu po jedno biračko mesto. Zanimljivo je da u opštini Sečanj postoji još jedno naseljeno mesto, Busenje, koje ima oko 50 stanovnika i u tom naselju nema biračkog mesta nego će meštani glasati na različitim biračkim mestima u Jaši Tomiću.

Birači u Sečnju mogu da biraju između četiri liste.

Za 23 odbornička mesta u lokalnoj skupštini boriće se Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka i lista grupe građana „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“. Osim radikala, sve ostale liste imaju 23 kandidata, koliko ima i odborničkih mesta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari