Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti o Kurtiju: Pregovori o Statutu ZSO u Briselu su akcija političara koji gazi sve da bi se održao na vlasti 1Avdulah Hoti Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti ocenio je uoči današnjih razgovora u Briselu o Zajednici srpskih opština da je kosovski premijer Aljbin Kurti „političar koji gazi sve samo kako bi se održao na vlasti“.

Hoti je na Fejsbuku naveo da će Kurti teško u vezi sa ZSO postići nešto bolje od onoga što je predviđao sporazum iz 2015. godine, u kojem je „navedeno da statut Zajednice mora da dobije saglasnost Ustavnog suda Kosova pre nego što ga odobri Vlada“.

On je dodao da bi možda i razumeo aktuelnu kosovsku vlast da su „razgovori u Briselu u vezi sa Zajednicom deo konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma za međusobno priznanje i normalizaciju odnosa Kosova i Srbije“.

„Ali, bez ikakvog obećanja o međusobnom priznanju, i uz sve nasilje kojim se aktuelni šef vlade suprotstavio Udruženju, pregovaranje o njegovom statutu koje se danas dešava u Briselu je akcija političara koji gazi sve da bi se održao na vlasti“, naveo je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari