Bjelogrlić: Svi resursi režima upregnuti kako bi se diskvalifikovao „ProGlas“

Ostavite komentar


  1. Ne bih potcenjivala njega, ProGlas je lepa inicijativa ali ne dovoljna, posto protiv njega nije samo to dovoljno

  2. Dao bih podršku ProGlau, ako mi odgovore konkretno šta su im namere, da li samo da se „obrate nezadovoljnima“ (i šta sa tim?) ili da menjaju ovo društvo. Ako ovo drugo, onda kako misle da dođu na vlast ako neće osnovati stranku/pokret/partiju?
    Mislim, dosta mi je inicijativa koje probude nadu na mesec-dva i onda se sve raspline bez ikakvog rezultata, ostavljajući još veće razočarenje i apatiju (zbog čega smo i došli do ovog stanja). Dakle, planirate li da idete do kraja ili je ovo još jedna predstava bez konkretnog scenarija?

  3. Ne bi trebalo po svaku cenu apostrofirati ovo „nezadovoljnim građanima“…
    Pravi se i tu prostor za manipulaciju od strane ovih na vlasti. Zadovoljan i nezadovoljan mogu biti relativni pojmovi. ProGlas smo potpisali jer vidimo, poimamo, nismo sisali vesla, ne dopuštamo da bilo ko od sebe pravi aksiom…
    Apsolutni termini bi trebali da se koriste, i u ime onih koji ne vide, ili nisu dovoljno obrazovani, a koji moraju bez obzira na sve da znaju – nemamo pravo da dopustimo otimanje države.

  4. Niste rekli za koga da glasamo, a rekli ste da ste se obratili nezafdovoljnim građanima, a za koga ti nezadovoljni građani da glasaju,možda za radikale, ili za dveri, ili možda za zavetnike? Čast vašem INTELEKTU ali i ja sa osnovnom školom nisam glup, pa da ne shvatam za koga ste mislili da se glasa kada ste napisali proglas i zašto, bre ne kažete jasno za koga ste i koga da glasamo, ovako neznam da li se vi pravite glupi mili nas neopredeljene pravite glupim. Još jednom forma proglasa je demagogija puno jaki politički poruka bez i jednog konkretnog predloga šta će se to promeniti da nam bude bolje. Primer glasajte za Đilasa, dobićemo novi zakon o radu gde ni jedan poslodavac ne može ostati dužan radniku. Tačnije svaki poslodavac mora isplatiti radniku dogovorenu platu i uplatiti peniziono, ako to ne uradi poslodavac, uradi će država, a država će te troškove naplatiti od poslodavca. Ili, u školski sistem uvešćemo časove psihologije, ali ne da deca uče psihologiju već da psiholozi rade sa decom gde bi mogli pomoći deci da ne skreću sa pravog puta kako bi se smanjio broj vršnjačkog nasilja u školama. Nama običnim ljuduma treba reći šta se to menja, a ne promeni će mo sistem, a kada se promeni sistem, kome će to biti bolje i šta podrazumeva ta promena. I do sada su menjani sistemi pa je nama sve gore i gore, mislim na obične radnike, dok za gazde je sve bolje i bolje.

  5. Upravo je to problem. Vi konstatujete stanje, kog smo svi svesni, ali ne nudite rešenja. Šta i ko je za nezadovoljne građane dobar izbor? Svi znamo ko i šta ne valja, ali bojim se da ni vi niste dovoljno pametni da kažete ko valja. Na našu žalost, izgleda da su svi isti.

  6. Pogledajte Utisak nedelje, pa ćete videti da nude kako da promenimo sistem. Puna podrška ovim ljudima i svaka čast!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.