Bledski strateški forum nastavlja raspravama o saradnji na Jadranu i evropskom turizmu 1Foto: BETAPHOTO/STA/Nebojsa Tejic/MO

Bledski strateški forum (BSF) nastavlja se danas raspravama o saradnji na Jadranskom moru, aktivnostima na Mediteranu i budućnosti evropskog turizma, a biće reči i o dekarbonizaciji saobraćaja, svemirskoj industriji i saradnji EU i Indije.

Kako prenosi slovenačka agencija STA, na panelu pod nazivom Novi vetar na Jadranu raspravljaće se o poboljšanoj saradnji na severnom Jadranu, posebno u okviru nedavno uspostavljene tripartitne saradnje Slovenije, Hrvatske i Italije, a u raspravi će učestvovati šefovi diplomatija tri zemlje, Anže Logar, Gordan Grlić-Radman i Luiđi di Majo (Luigi Di Maio).

Logar će zatim na poslepodnevnom panelu razgovarati o aktivnostima na Mediteranu s ministrima spoljnih poslova Španije, Malte, Grčke, Kipra i Portugala.

Pored šefa slovenačke diplomatije, na panelu o saradnji EU i Indije u indo-pacifičkoj regiji učestvovaće i indijski ministar spoljnih poslova Subrahmanjam Džaišankar (Subrahmanyam Jaishankar).

Završnog dana 16. BSF-a učesnicima će se obratiti i beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska, na panelu o istočnom partnerstvu EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari