Bljerim VeljaFoto: Tviter

Šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja izjavio je danas da direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Petar Petković najbolje zna gde su granice Kosova, jer uvek traži dozvolu za ulazak na Kosovo.

Petković je prethodno izjavio, u odgovoru američkom ambasadoru na Kosovu Džefriju Hovenijeru, da je Kosovo demokratska država sa postojećim granicama koje se znaju gde se nalaze.

Bljerim Velja je, putem objave na Tviteru, rekao Petkoviću da on zna granice, zbog zahteva koje postavlja za posete Kosovu.

„Od svih zvaničnika Srbije vi najbolje znate gde su granice Kosova, što navodite u zahtevima da posetite Kosovo. Srpska lista je registrovana u Centralnoj izbornoj komisiji Republike Kosovo, po kosovskim zakonima“, napisao je Velja.

Prethodno je Petar Petković na Tviteru, u odgovoru na izjavu američkog ambasadora Hovenijera da je Kosovo nezavisna, suverena i demokratska država i da su granice Kosova poznate širom sveta, napisao da Srbija „dobro zna gde su granice Kosova, i da su to granice Srbije u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom 1244“.

Petković je istakao da je Srpska lista izbor i glas srpskog naroda koji štiti nacionalne interese svog naroda na Kosovu, a ne stranih ambasada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari