Gde i kada će danas biti blokada u Beogradu? 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Za danas u 12 časova najavljena je blokada saobraćaja u organizaciji grupe mladih i studenata zbog protivljenja navodnoj izbornoj krađi. Blokada će biti na rasksrnici ulica Kneza Miloša i Birčaninove, u Beogradu.

Blokada će trajati, po najavi, 24 časa.

Kako je najavljeno na društvenim mrežama, u 12 časova se građani okupljaju ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), čije je sedište u Biračninovoj ulici. Odatle će se uputiti do kampa za koji je rečeno da će biti na uglu Birčaninove sa ulicom Kneza Miloša.

Sudeći po blokadi u ponedeljak, koju je takođe organizovala ova grupa mladih ljudi, moguće je da se, ako bude dovoljan broj ljudi za to, blokada pomeri i na raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, kako je to bio slučaj prošli put.

Sa blokade će se u subotu uputiti na protest u organizaciji Inicijative „ProGlas“ (Terazijska česma, 12 časova).

Zahtev je otvaranje biračkih spiskova, kako bi se, po proceni organizatori, otklonile eventualne izborne nepravilnosti.

Ovi protesti iznikli su iz protesta za raspisivanje novih izbora koalicije „Srbija protiv nasilja“ ispred Republičke izborne komisije, započetim 18. decembra. Mladi i studenti, među kojima je i neformalni pokret „Borba„, ranije „Studenti protiv nasilja“, organizovao je zatim u ponedeljak svoje okupljanje i blokadu prvog dana ove sedmice.

Okupljanja ispred RIK-a će biti i večeras u 18 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari