Bojan Bovan izabran za novog predsednika opštine Novi Beograd 1Foto: Opština Novi Beograd

Za novog predsednika opštine Novi Beograd na sednici Skupštine opštine održanoj u sredu izabran je Bojan Bovan koga je predložila Srpska napredna stranka.

Bovan će na ovoj funkciji zameniti Aleksandra Šapića, koji je ostavku podneo posle deset godina vođenja te opštine, zbog imenjovanja na mesto gradonačelnika Beograda nakon aprilskih izbora.

.Bovan je predložen na sastanku Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, kojoj je prisustvovao i Aleksandar Šapić. Članovi odbora su jednoglasnom odlukom podržali kandidaturu Bovana. Izbor za prvog čoveka najmnogoljudnije opštine u Srbiji počeo je juče u 18.00, a ukupno su glasala 34 odbornika. Tri listića su bila nevažeća, dok je za Bovanov izbor glasao 31 odbornik.

Takođe, izabrani su i njegov zamenik, kao i članovi veća. Njegova zamenica u naredne četiri godine biće Jasmina Đorđević.

Bovan je rođen 1969. godine u Kosovskoj Mitrovici, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. U periodu od 2008. do 2012. godine bio je u kabinetu gradonačelnika.

Od 2012. radio je u Sekretarijatu za saobraćaj da bi nakon toga bio direktor SC „11. April“. Takođe, bio je i odbornik u opštini Novi Beograd, pa je tako upoznat sa svim problemima sa kojima se ova lokalna samouprava suočava

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari