Bojkot iznedrio Vučićevu brigu za stanje u parlamentu

Ostavite komentar


  1. može da bira. ili će početi da vraća demokratske standarde ili će da prizna kosovo. na jedno od ta dva će na kraju morati da odradi. pošto ozbiljnih pregovora izgleda neće biti do sledeće godine počinje da popušta jer bez opozicije na izborima buduća vlada neće imati legitimitet.

  2. Naravno, posle 7 godina teškog bahaćenja, on se kao setio da neke stvari treba popraviti. Znali, pri tome, on već ovom izjavom pokazuje svo čudilo njegove vlasti – odrediti unapred koji tip zakona ili postupka MOŽE da se usvaja po hitnom postupku, bez rasprave, a koji ne može.
    Otprilike, ono što je za domaću upotrebu (zakon o sudstvu, medijska strategija, itd), to će i dalje moći kako je njemu volja, a ovi međunarodni ugovori i budžet da ide na raspravu!?
    Ludilo

  3. Demokrata Vučić ukapirao da parlament treba da radi svoj posao i evo trke. Ko će brže da mu se zavuče u naknadnu pamet. Uopšte ne iznenađuje što su to onaj mali poltrončić Marinković i ovaj obilni Komlenski! Ne možeš da veruješ koliko mogu da budu nisk(otn)i. A tek kada Martinović, Rističević i Maja krenu da poslanicima objašnjavaju njihova prava na diskusiju i to po milosti Vučićevoj čak duplo duže pašće skupštinski plafon! Ali mogu da zamislim i kakve bi kazne mogle biti. Ali džbe krečite, opozicije neće biti u parlamentu jer su i oni kao i magaraci shvatili da se na led ne ide dva puta! Bolje krenite da ispunjavate zahteve koje su vam uputili pametni ljudi iz „grupe“ #1 od 5 miliona pa izbori! Do tada, uvlačenjem se na svetlo ne izlazi!

  4. razmišljao bi o promeni izbornih zakona. Šta dobijamo njegovom brigom?! Ostaju nam zakucani poslanici sa zakucane liste, a jasno je i njemu da Gojkovićka, Martinović, Rističević, Atlagić i slični nikada ne bi videli poslaničku stolicu da nije zakucane liste. Čovek kome su minsitri Vulin, Krkobabić, Zorana i ostatak ekipe ne brine ni o kome, osim o sebi i svom blagostanju.

  5. Treba se što pre rešiti ovog zla. A zatim u demokratskoj Skupštini poništiti sve zakone koje su on i njegove ulizice donele. To je brže i puno lakše nego aneksima popravljati gomilu nebuloza koje su oni doneli. I doneti zakon o krivičnoj odgovornosti političara za štetu pričinjenu Državi i narodu. Uključujući i smrtnu kaznu. Pa neka onda neki budući AV potpisuje razne „sporazume“ protiv svoje zemlje!!

    1. U potpunosti se slažem sa Vašim komentarom s’ time što bih to ozakonio potpunim ukidanjem svih vidova imuniteta (poslanički,presednički,ministarski,…) . Lično smatram da je taj “imunitet“ najviše doprineo da se ionako lako kvarljivo ljudsko meso iskvari do nezamislivih razmera u novijoj istoriji .

  6. Ma hajte, kakva briga za parlament?
    On je samo brinuo kako da parlament marginalizuje i da učvrsti svoj apsolutizam.

  7. Parlamentu su svakako potrebne izmene, poseban imperativ na ozbiljnosti i posvecenosti izmenama zakona.. pridavanje manje vaznosti zaradama i skupstinskoj kuhinji.

  8. Nece on nista krucijalno promeniti. Usao je u sve pore drustva i jedino sto se moze ocekivati su „demokratske mrvice“ kojima ce zaludjivati i narod i opoziciju. Bojkot i u Skupstini, ali i na svakom mestu i to dok mu ne vidimo ledja. A onda Sud.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.