Mladi iz organizacije "Borba" pisali evropskim institucijama: Šta zahtevaju? 1foto: M. I.

Neformalna grupa studenta i mladih aktivista „Borba“, koja skoro dve nedelje organizuje proteste tražeći poništavanja izbora, otvaranje i ažuriranje biračkog spiska, saopštila je danas da je poslala pismo evropskim institucijama i drugim međunarodnim organizacijama u kojem traže da ne priznaju legitimitet izbora održanih 17. decembra.

U pismu se podseća na izborne neregularnosti o kojima svedoče mnoge domaće i međunarodne posmatračke misije, kao i činjenicu da izbori 17. decembra nisu bili fer i pošteni, navodi se u saopštenju koje potpisuje Emilija Milenković.

Studenti i mladi izvestili su institucije EU i druge međunarodne organizacije o brojim primerima hapšenja, zastrašivanja, targetiranja, posedovanja biometrijskih podataka i policijske brutalnosti nad mladima i studentima u proteklih desetak dana na ulicama Beograda.

Grupa „Borba“ od evropskih institucija zahteva da se ne prizna legitimitet parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora.

Oniu traže iniciranje međunarodne istrage, pod pokroviteljstvom OEBS, Saveta Evrope i institucija Evropske unije o izbornim nepravilnosti, koja bi dovela do uslova za neke buduće poštene i legitimne izbore, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari