Borba za spas Kragujevca 1Kragujevac (ilustracija) Foto: Stanislav Milojković

Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka u Kragujevcu najavile su usaglašavanje delovanje na lokalnom nivo zarad „ujedinjenja Kragujevčana protiv politike uništavanja grada“.

DS i SDS poručuju da žele da budu stožer okupljanja svih žitelja centra Šumadije kojima je stalo da Kragujevac bude ono što zaslužuje.

U zajedničkom saopštenju DS-a i SDS-a navodi se da je „život u Kragujevcu postao nepodnošljiv“, da je u gradu urušeno sve ono čime su se njegovi građani ponosili i na šta su navikli. Ističu da su se u Kragujevcu nekada održavale nacionalne skupštine i donosili ustavi, da su ovde pročitane odluke Berlinskog kongresa kojima je Srbija, 1878. nakon vekovne osmanlijske vlasti, konačno postala samostalna država, dok se danas odbornici u karantinima spremaju za sednice Skupštine grada.

„Nekada se robom trgovalo na pijacama, a danas mandatima u skupštinskim klupama. U ponudi je sve, a čast i moral se najjeftinije prodaju. Univerzitet nam je postao ruglo. Dičimo se prostaklukom umesto znanjem. Oni koji treba da štite takmiče se u izvrdavanju zakona i gaženju normi ponašanja i ophođenja. Institucije koje treba da nas brane od pljačke i kriminala puštaju kriminalce da vršljaju po gradu. U Kragujevcu se gazi novinarska profesija. Kragujevčanima, valjda, ne treba istina i nisu potrebni mediji. Ono malo što opstaje, na samom rubu egzistencije, izloženo je takvom finansijskom pritisku da je entuzijazam jedina reč koja opisuje sve na čemu se zasniva kragujevačka medijska scena. Kragujevac se razvlašćuje. Malo po malo Kragujevcu se otkidaju nadležnost po nadležnost, a okolni manji gradovi postaju važni centri regiona, smatraju u DS-u i SDS-u, zbog čega su ove dve stranke odlučile da se udruženim snagama bore protiv, kako ističu, uništavanja Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari