Boris Tadić: Aktulena vlast, najavom skupa za 26. maj reaguje isto kao i Milošević 1foto FoNet Zoran Mrđa

Bivši predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas, da vlast, najavom skupa za 26. maj u Beogradu, reaguje „isto nenormalno“ kao i vlast Slodadana Miloševića, tokom opozicionih protesta iz devedesetih godina prošlog veka.

Tadić, aktuleni lider vanparlamentarne Socijaldemokrtakse stranke je za televizju N1 kazao da je svaka vlast u jednom stanju specifične psihoze, te da, kako je dodao, „ipak, ima vlasti koje su u stanju velike psihoze straha“.

„Ovo je nesumnjivo jedna nekontrolisana reakcija vlasti i da sam kojim slučajem u situaciji da im kažem normalnu ljudsku reč, rekao bih da to nikako ne bi smeli da rade“, kazao je on.

Napomenuo je da je „reakcija ljudi na protestu  sasvim normalna“ a da, kak oje kazao, „vlast reaguje nenormalno, isto kao što je Milošević reagovao na protest 1990-ih godina“.

Kazao je „ovo je situacija u kojoj treba izbegavati sukobe“, te da, kako je ocenio, „vlast ne razmišlja šta je krajnja konsekvenca“.

„U trenucima kada protestuju građani, zbog užasnih tragedija koje se ne zaustavljaju, vlast doprinosi daljoj eskalaciji – naziva protivnike „ološima, bedom, izdajnicima“… Čak i ako tako ne naziva građane, već opoziciju, ne treba zaboraviti – i opozicija su građani…“, kazao je Tadić.

Podsetio je da je svrha politike da rešava probleme društva, te da, kako je kazao, ako ne reaguje na ovakvu patološku situaciju, ona nema svrhu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari