Zašto se Boris Tadić udružio u koaliciju sa "Dosta je bilo" Saše Radulovića? 1Printskrin TV Nova S

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i jedan od nosilaca izborne liste „Dobro jutro Srbijo“ Boris Tadić izjavio je da je Srbija za vreme njegovog predsedničkog mandata najbrže napredovala ka EU i najviše štitila svoje nacionalne interese na Kosovu, vodeći se politikom da „moramo sačuvati u miru ono što nismo izgubili u ratu“.

Tadić je u intervjuu za današnji list „Politika“ kazao da iskustvo i jasan plan njegove stranke i koalicije garantuju najviši stepen zaštite svih srpski nacionalnih interesa Kosovu, bez ugrožavanja drugih srpski nacionalnih interesa poput integracije u EU i saradnje sa njom.

„Snažnom diplomatskom inicijativom radili bismo na vraćanju pregovora u SB UN, procenom održivosti revidiranja štetnih odluka i sporazuma iz poslednje decenije i jasnim planom zasnovanim na mom planu četiri tačke i predlogu zakona o Kosovu Saše Radulovića“, izjavio je Tadić.

Govoreći o predstojećim izborima Tadić je ocenio da bi bio zadovoljan rezultatom koji bi omogućio da u saradnji sa drugim „istinski opozicionim snagama“ sprovedu stvarne promene, a da bi bio najzadovoljniji rezultatom koji bi doprineo smeni aktuelne vlasti.

Govoreći o koaliciji sa strankom „Dosta je bilo“ i udruženjem „Otete bebe“ rekao je da su se udružili oko ključnog pitanja izbora, „zbog kojeg su i raspisani“, a to je odnos prema francusko-nemačkom planu, kojem se najsnažnije protive.

„Pored toga, udružili smo se oko drugih gorućih pitanja, u kojima imamo potpuni nivo saglasnosti – borbe protiv kriminala i korupcije, promene izbornog sistema, ekonomskih reformi i rešavanja ekoloških problema. Ono što je na početku izgledalo kao udruživanje nakon propalih pregovora, zapravo je postalo najveća snaga naše liste koja leži upravo u tome što ne pripadamo nijednom od dva bloka duopola koji više od decenije blokira promene i izjeda Srbiju“, rekao je on.

Što se tiče otetih beba, ocenio je da je to nesumnjivo izuzetno važno pitanje i da će se svom snagom boriti za to da ti roditelji saznaju istinu o svojoj deci i da ta tema dobije svoj sudski epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari