Boris Tadić o najavama blokade Srbije iz Zagreba: Direktno rade protiv osnovnih vrednosti te iste EU 1foto FoNet Aleksandar Barda

Bivši predsednik Srbije, sada lider opozicione SDS Boris Tadić oglasio se povodom najava iz Hrvatske da bi ta zemlja mogla da blokira Srbiju na putu evropskih integracija.

On je na svom Tviter nalogu napisao: „Oni koji iz Hrvatske poručuju da bi trebalo blokirati pregovore Srbije sa EU zbog podizanja optužnice za zločin, direktno rade protiv osnovnih vrednosti te iste EU! Time blokiraju pripadnost Hrvatske evropskim vrednostima, što je mnogo važnije od pripadanja formalnom članstvu EU“.

 

Podsetimo, predsednik hrvatskog sabora Gordan Jandroković, povodom toga što je srpsko sudstvo potvrdilo optužnicu protiv hrvatskih oficira za raketiranje na Petrovačkoj cesti 1995. godine, rekao je da se radi o političkom slučaju kao i da će Hrvatska odgovoriti političkim merama.

“Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati. Ako žele prema Evropskoj uniji, moraju se evropski ponašati”, rekao je Jandroković, dodajući da Srbija već ima probleme u okviru pregovora te da se mora odlučiti da li želi da ide prema Zapadu ili prema Rusiji.

Na Tviteru se oglasila i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

Ona je napisala:“Blokirati Srbiji pregovore u poglavlju 23. Eto, to hrvatska vlast treba odmah poduzeti. Bez obzira na koaliciju.
RTL doznaje: Hrvatski pilotima moglo bi se suditi u odstunosti već idući mjesec. S njima će razgovarati…“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari