Boris Tadić o zadržavanju Rade Trajković: Ako je BIA na čelu sa Vulinom preuzela ovaj slučaj, to je slom države 1foto FoNet Aleksandar Barda

Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije, oštro je na Tviteru osudio zadržavanje Rade Trajković na prelazu Merdare, ocenjujući da je reč o brutalnom i odvratnom činu zloupotrebe države protiv političkih protivnika.

Radi Trajković mora biti odmah dozvoljena sloboda kretanja, Vučićev režim ovim još jednom poništava Ustav i državu i to se tiče svih naših građana, poručio je Tadić u objavi, a zatim se osvrnuo na to što je Rada Trajković izvestila javnost da joj ni posle 18 sati stajanja na Merdaru, prelaz ne dozvoljava čovek koji se predstavlja kao radnik BIA.

„A s obzirom na to da je BIA preuzela ovaj slučaj, važno je da i ovom prilikom ukažem na skandal da je na čelu BIA ne samo Vulin koji je sam po sebi skandal, već po prvi put u istoriji Srbije službom bezbednosti upravlja šef jedne političke stranke. To je slom demokratije!“, ocenio je Tadić.

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica Nenada Rašića, ministra u kosovskoj vladi, Rada Trajković, od 15. decembra uveče čeka na administrativnom prelazu Merdare, pošto joj je onemogućeno da se vrati u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari