Borisalv Novaković (NS): I pored obećanja ministra, bezbednost građana u Horgošu je ugrožena 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković odgovorio je danas ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću da se i pored napora države da obezbedi normalan život građana, u Horgošu bezbednosna situacija i dalje drastično komplikuje i eskalira u neželjenom pravcu.

„Do poslednjih oružanih incidenata u Horgošu, obračuni zaraćenih kriminalnih grupa, koji se bave krijumčarenjem ljudima, odvijali su se u šumama, atarima i napuštenim kućama duž pograničnog pojasa. Po prvi put se pucanje sa periferije prenelo u centar naseljenog mesta. Ovim je bezbednost građana neposredno ugrožena na najrizičniji način“, naveo je Novaković u saopštenju.

On je ocenio da je Gašićeva izjava da će bezbednost svakog građanina Srbije i njihova imovina biti zaštićeni, „isprazno i uobičajeno obećanje“.

„Ostaje nejasno šta novi ministar unutrašnjih poslova ima nameru da uradi u profesionalnom smislu da bi bezbednost građana bila očuvana i garantovana. Nažalost, u Horgošu smo prisustvovali samo još jednoj neodmerenoj demonstraciji sile, nakon što se opasan incident već dogodio“, rekao je Novaković.

Gašić mora da promeni put, smatra poslanik, jer je ono što je radio prethodni ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, bila „stranputica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari