Novaković (NS) u otvorenom pismu Vulinu: Novi Sad je postao kriminalni eldorado 1Borislav Novaković Foto: N1

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke (NS) Borislav Novaković poručio je u otvorenom pismu ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu da taj grad više nije bezbedan već je „postao kriminalni eldorado, baza i utočište za organizovani kriminal“.

Kako je naveo Novaković, u Novom Sadu, čiji je on nekad bio gradonačelnik, deluje „organizovana kriminalna grupa predvođena Slobodanom Milutinovićem Snajperom“, koji je „zaštićen i bezbedan, jer ga neko očito štiti“.

„On nije na slobodi zbog nedostatka dokaza, nego zbog političke podrške koju ima u Novom Sadu. Nije nepoznato da je ovaj kriminalac lični prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića“, naveo je Novaković, dodajući da je Vučević zvanično u gradskoj kući primio delegaciju FK Kabel sa Milutinovićem na čelu.

Prema rečima Novakovića, „do pre mesec dana ovaj kriminalac je sedeo u upravnom odboru FK Vojvodine zajedno sa načelnikom BIA za Novi Sad Nikolom Vasiljevićem“, koji u tome „očito nije video nikakvu moralnu, pravnu i profesionalnu smetnju“.

„Nemoguće je u isto vreme štititi kriminalace i brinuti o bezbednosti građana Novog Sada. Poslednji trenutak da se nešto preduzme, nepovratno je ostao iza nas. Sada je trenutak da se pokušaju prevenirati i sprečiti najteži oblici kriminalnog ponašanja i fizičke zaštite građana“, istakao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari