Borislav Novaković: Miroslav Aleksić je bolje rešenje od Vuka Jeremića 1Foto: N1/Printscreen

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Borislav Novaković izjavio je danas da ta stranka, ako na njenom čelu bude Miroslav Aleksić, može da očekuje nemerljivo bolje rezultate.

Novaković je za N1 rekao da je Miroslav Aleksić „bolje rešenje od Vuka Jeremića“ i ukoliko bi se kandidovao imao bi njegovu apsolutnu podršku.

„Mislim da je Miroslav Aleksić prošao i kroz institucionalnu i kroz vaninstitucionalnu politiku i da u ovom trenutku može da pruži više. Ako on bude na čelu Narodne stranke onda stranka može očekivati nemerljivo bolji rezultat nego sada“, rekao je Novaković.

On smatra da je Jeremić „kompentetan i obrazovan političar“, ali da su okolnosti u zadnje dve godine više izdigle Aleksića.

Aleksić je kroz parlament i kroz borbu opozicije i proteste stasao u jednog od najprepoznatljivijih političara u parlamentu, kao i u jednog od najprepoznatljivijih i najuticajnijih političara u celoj opoziciji, kazao je Novaković.

Prema njegovim rečima, Aleksić u ovom trenutku ima veći kapacitet da vodi Narodnu stranku i ukoliko je bude vodio može da se očekuje znatno bolji rezultat od onog koji bi sada prokižnjila.

On je najavio skupštinu Narodne stranke za 22. oktobar, na kojoj će se pored novog predsednika birati i novi organi.

„I ako bude sporenja i ako bude više kandidata, iz te trke Narodna stranka će izaći osnažena, a ne oslabljena“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari