Zašto je Borko Stefanović promenio ime, a Vučić ga sad naziva fantomskim biračem? 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednje vreme koristi svaku prilku da prozove potpredsednika Stranke slobode i pravde, Borka Stefanovića da je fantomski birač jer je svojevremno promenio ime iz Borislav u Borko.

Vučić je i u petak u obraćanju javnosti odgovarajući na pitanje o premeštanju birača i fantomskim biračima rekao da građani Srbije treba da znaju, „da možete da premeštate koliko god hoćete, ali jedna osoba može da glasa jednom“.

“Kako je moguće da je Borko, koji je bio Borislav, valjda mu se nije ime dopalo pa je promenio, ili zato što je bio fantomski birač je l’ on Borislav ili Borko, je l’ to sve radio da bi dobio funkciju ili tetki da odnese lek? Je l’ on iz Beograda ili iz Novog Sada? Pa čekajte malo. A ovo se sve radi da bi došli do vlasti”, rekao je Vučić.

Stefanović je ime promenio još 2016. godine zbog republičkih izbora na kojima je učestvovao sa tada svojom Levicom Srbije.

Levica Srbije predala je svoju listu “Borko Stefanović – Srbija za sve nas” iz drugog pokušaja, jer Republička izborna komisija i Upravni sud nisu prihvatili listu na kojoj se nosilac nazvao nadimkom.

Da ne bi menjao ime liste, lider te partije odlučio je da promeni svoje, pa je Borislav Stefanović postao Borko Stefanović, jer mu je za promenu imena bio potreban samo njegov potpis, a za promenu imena liste 10.000 novih potpisa.

“Ja ne misim da sam promenio ime, svi građani Srbije i moja porodica, i šira i uža, ceo život me zovu Borko i znaju kao Borko. Nisam se ja nazvao Dragan ili Marko, pa da neko kaže: ‘Jao vidite on je promenio ime’. Uradio sam to baš zato da bi naša ideja pobedila i da bismo mogli da se borimo do kraja, jer ako uradite sve da nas zaustavite, vežete nam i ruke i noge, i kažete ‘ne možeš sad da se kandiduješ zato što ko si ti da određuješ kako će se tvoja lista zvati’”, kazao je tada Stefanović.

Posle izbora, Stefanović je mogao opet da postane Borislav, ali to nije bio plan.

“Znam da je čudno i znam da je neuobičajeno, ali ne osećam se drugačije, jer ja jesam Borko i ja sam Borko, i neka to na neki način bude i naša poruka”, poručio je tada lider Levice Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari