Borko Stefanović: Rečnik Ane Brnabić kao kod nacista 1foto FoNet Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je premijerka Ana Brnabić dva puta opoziciju nazvala insektima, muvama, i podsetio da su tako nekad nacisti nazivali Jevreje, saopštila je ta partija.

Stefanovic je, u gostovanju na televiziji Insajder, konstatovao da Brnabić ne razume da se ne mogu politički protivnici nazivati insektima i bakterijama ili mikrobima, zato što su to radili nacisti.

Nazivali su ih insketima. Štrajher je u njegovom čuvenom glasniku, koji se zvao “Jurišnik”, tako nazivao pripadnike jevrejskog naroda. Nije ih sramota da govore tako o ljudima koji ne žele ništa protiv sopstvene zemlje, nego branimo ovu zemlju od uzurpatorske vlasti koja se drznula da pokrade izbore” istakao je on.

Na pitanje da li će rezolucija Evropskog parlamenta ostati samo mrtvo slovo na papiru, ako se uzme u obzir da se u junu održavaju evropski izbori, Stefanović je rekao da će se to videti, ali je istakao da su stavovi koji su izneti u Rezoluciji u pravcu odbrane osnovnih vrednosti našeg kontinenta.

Ono što je rekao ovaj saziv Evropskog parlamenta su isti principi na kojima će stajati i budući saziv Evropskog parlamenta i Evropska komisija, kazao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari