Borko Stefanović: Vučić preko tabloida vodi kampanju protiv nove vlasti u Crnoj Gori 1Foto: FoNet / Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, rekao je danas da je kampanja koja se vodi u režimskim medijima u Srbiji protiv nove vlasti u Crnoj Gori, osmišljena u kabinetu Aleksandra Vučića.

„Svedoci smo treće ofanzive srpskih tabloida na demokratsku opoziciju u Crnoj Gori koja je posle 31 godine vlasti na izborima pobedila Mila Đukanovića. Režimski mediji vrište: ‘Srbi gubitnici u Crnoj Gori’, ‘Posle Mila gori od Mila’, ‘Srbi i dalje poniženi’… Čitava ova kampanja osmišljena je u kabinetu Aleksandra Vučića gde se uređuju svi ti mediji“, rekao je Stefanović u fejsbuk obraćanju.

On je naveo da ta kampanja ima za cilj da onemogući demokratske snage u Crnoj Gori da formiraju nezavisne institucije, pre svega službe bezbednosti i pravosuđe.

„U toj kampanji Vučić je preko nekih aktera u crnogorskoj opoziciji pokušao da onemogući formiranje Vlade u Podgorici, ili da bar utiče i na taj način, da osigura kontrolu nad službama bezbednosti. Ovo je od posebnog značaja za Aleksandra Vučića, jer će svaka ozbiljna i nezavisna istraga pokazati da postoje poslovni aranžmani između Đukanovića i njega koji su braća blizanci u muljaži i kombinacijama“, rekao je Stefanović.

On se osvrnuo i na dolazak delegacije američke razvojne banke DFC i Ričarda Grenela u Beograd, rekavši da je reč o kreditima koje ćemo morati da vraćamo godinama.

„Autoput od Niša do Merdara koštaće oko milijardu evra, i još milijardu i sto za prugu od Prištine do Niša. Ko će to da koristi. Ko će tim putevima i železnicama da putuje. Vučić svoj mir, slobodu i ostanak u fotelji kupuje tako što rasprodaje nacionalne resurse, na netrasparentan način, bez ikakve kontrole“, ocenio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari