Borko Stefanović: Vučić se plaši šta će Orlić da kaže, pa mu izjave piše Vladanka Malović 1foto FoNet Aleksandar Barda

Vladimir Orlić je ušao u red naprednjaka za koje se Aleksandar Vučić plaši šta bi sami mogli da kažu pa im izjavu napiše Vladanka Malović, a njih samo potpišu ispod uvreda i laži koje im se sastave. Naravno, ni Orliću ni ostalima to ne smeta jer su odavno zaboravili šta znače reči moral i pristojnost, saopštio je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, odgovarajući na Orlićevu izjavu da je Stefanović živi primer fantoma.

Kako dodaje Stefanović, zaista treba biti bez grama morala pa njega koji u Beogradu živi i radi od 2009. izjednačiti sa fantomskim biračima koji ne žive u Beogradu, a prijavljivani su na telefonske centrale, šupe, nezavršene zgrade.

“Samo neko bez morala može tvrditi da je organizacija Crta tajkunska, a da je 411.000 glasova više od 427.000 glasova. Naime, 427.000 glasova su na izborima 2022. dobilI Vučićeva, Dačićeva i Šešeljeva stranka u Beogradu. Vlast su formirale SNS i SPS. 2023. godine te dve stranke plus radikali koji su ušli na listu SNS-a, uz nezapamćenu krađu, dolaze do 411.000 glasova. Dakle, imaju pad od 16.000 glasova. Stranke koje čine koaliciju Srbija protiv nasilja imaju rast od 30.000. I za kraj – situaciju iz 2008. sa ovom sadašnjom mogu da porede samo ozbiljni lažovi”, navodi Stefanovi.

Prema njegovim rečima, deceniju pre tih izbora su vlast u Beogradu, beogradskim opštinama, ali i širom Srbije činili DS i DSS. Niko živ nije mogao da pomisli da bi posle tih izbora Koštunica mogao u vlast sa Šešeljem i Vučićem jer bi to bila izdaja DSS birača.

“A upravo to se desilo. U toj situaciji je SPS, koji je glasao za vladu i podržavao je od 2004. do 2007. i koji je sa Demokratskom strankom na osnovu odluke Glavnog odbora DS-a već bio zajedno vlast u opštinama širom Srbije, doneo odluku da na svim nivoima uđe u vlast sa proevropskim strankama i podrži potpisivanje Sporazuma o pridruživanju i stabilizaciji zbog koga je pala vlada. Što je najsmešnije posle tih izbora se i SRS podelio upravo na ovoj temi i tako je nastao SNS u koga su ušli oni radikali koji su rekli da su za Evropu. Danas vidimo da su lagali i da su to uradili jer su shvatili da ako to javno ne kažu nikada u Srbiji neće biti vlast. Lažu i dalje. Vlast su i dalje. Ali ne još dugo”, zaključuje Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari