Borko Stefanović: Nove ambasadore krase bezidejnost, strah od šefa na Andrićevom vencu i neznanje 1foto: Vojin Radovanović/Danas

„Preskupi su vaši slatki inostrani dani i apanaže za ovaj narod“, rekao je Borko Stefanović nakon zasedanja Odbora za spoljne poslove o budućim ambasadorima.

„Diplomatija naprednjačke vlasti je usmerena na udomljavanje stranačkih kadrova, od kojih neki dođu u Srbiju samo da uzmu rešenje za odlazak u novu ambasadu Srbije u svetu“, rekao je Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde nakon zasedanja Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije tokom kojeg je saslušavana grupa budućih ambasadora, za N1.

Stefanović je istakao da nove ambasadore krase bezidejnost, strah od šefa na Andrićevom vencu i neznanje.

„Odlazite u svet bez ideje kako da unapredite odnose sa tim državama, kako da pospešite naš izvoz i sa jedinim zadatkom – da probate da odbranite vlast SNS-a i njenu spoljnu politiku lutanja, avanturizma i sukoba“, dodao je.

Dalje je kritikovao njihovu ulogu, rekavši da će služiti za dočeke na aerodromima, transfere do hotela i sastanke, dok prihvataju da zastupaju politiku koja štiti režim ogrezlog u korupciji i stalnom nasilju.

„Odlazite najčešće preko reda, gurajući profesionalce u stranu. Zato će vaš diplomatski posao biti neuspešan“, rekao je Stefanović.

„Ne može biti uspešan jer idete kako bi branili režim i promašenu politiku sukoba i izolacije, a ne budućnost Srbije. Duga je kolona neškolovanih, korumpiranih i bahatih SNS diplomata koji u ključnim trenucima za Srbiju sede po ambasdama, paralisani od straha od Cara i neznanja u kojem žive“, zaključio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari