Boško Obradović: Dveri u petak idu na konsultacije kod Vučića 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će predstavnici Dveri ići u petak na kosultacije koje će povodom formiranja Vlade organizovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Naša izborna lista i naš budući poslanički klub dobio je poziv od predsednika države za konsultacije. Odlukom Predsedništva pokreta Dveri od sinoć naša buduća poslanička grupa će se odazvati ovom pozivu u petak“, rekao je Obradović, na konferenciji za novinare, ispred Doma Narodne skupštine.

On je ocenio da je odazvati se na poziv predsednika Srbije „čin osnovne političke kulture i poštovanja Ustava“.

Obradović je rekao da će za pokret Dveri to biti „jedinstvena prilika“ da svoje stavove predstave predsedniku Srbije.

Srpski pokreta Dveri saopštio je se „nikome neće dodvoravati već ide sa svojim političkim programom koje ne menja“.

„Ustavna je obaveza predsednika države da posle održanih izbora pozove na konsutacije sve buduće poslaničke grupe. Odazvati se je čin osnove političke kulture i poštovanja Ustava“, rekao je Obradović, u obraćanju novinarima ispred zgrade Skupštine Srbije.

Na pitanje da li bi Dveri prihvatile poziv da udju u novu vladu, on je odgovorio da „im ne pada na pamet da ulaze u vladu koja bi nastavila dosadašnjim putem, mi smo bili i jesmo žestoka opozicija aktuelnoj vlasti“.

„Ono što nas jedino interesuje to je neka buduća vlada nacionalnog jedinstva i spasa do koje će doći ako ova vlast nastavi da radi kao što ti čini jer će se čitava država naći u kolapsu i moraće da se spašava šta se spasiti može“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, nema razloga da se čeka tri meseca za formiranje nove vlade, posle konstitusanja Skupštine, navodeći da bi to u ozbiljnim državama moglo da se uradi za nakoliko dana.

On je naveo i da će poslanička grupa Dveri odmah po konstituisanju Skupštine tražiti da se poslanici na „posebnoj sednici izjasne – i odbacije je, o rezoluciji Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži priznanje lažne države Кosovo i uvodjenje sankcija Rusiji“.

Takođe će, rekao je, Dveri tražiti otkazivanje ovogodišnje gej parade planirane u septembru u Beogradu jer “ Beograd ne treba da bude evropska prestonica promocije homoseksualizma i raznih drugih izopačnosti“.

Obradović je naveo i da će poslanička grupa Dveri tražiti zabranu održavanja gej parade na sto godina i predložiti Zakon o zabrani promocije homoseksualizma maloletnim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.