Boško Obradović: Novi saziv skupštine prilika za novi način rada, opozicija nije neprijatelj države 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik „Dveri“ Boško Obradović izjavio je da novi saziv Narodne skupštine donosi priliku da se vladajuća većina drugačije postavi prema opoziciji nego do sada, jer opozicija nije neprijatelj države.

„Zato bi predlozi opozicije morali da se nadju na skupštinskom dnevnom redu, da se o njima obavezno raspravlja, a onda neka se svi narodni poslanici izjasne da li te predloge treba usvojiti ili ne“, rekao je Obradović i dodao da ne vidi niti jedan razlog da opozicija ne glasa za dobre predloge vlasti i vlast za dobre predloge opozicije.

Obradović je istakao da će Dveri u skupštini predložiti da se razmotri rezolucija Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži kako je naveo „priznanje lažne države Кosovo i uvodjenje sankcija Rusiji“.

„Ne vidim razlog zašto bi bilo koja vladajuća većina odbila da se u Narodnoj skupštini razgovara o očuvanju Кosova i Metohije u sastavu Srbije, Otvorenom Balkanu, podršci opstanku Republike Srpske. To su teme od najvišeg nacionalnog i državnog interesa i mesto im je na skupštinskim zasedanjima“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari