Boško Obradović ponovo izabran za predsednika Dveri 1Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Dosadašnji predsednik Dveri Boško Obradović ponovo je izabran na tu poziciju, odlučeno je danas na sednici Izbornog sabora tog pokreta u Novom Sadu.

Kako su saopštile Dveri, Obradović je posle reizbora ocenio da je Srbiji potreban novi nacionalni bazični konsenzus svih društveno-političkih aktera čiju osnovu po njegovim rečima, treba da čine očuvanje nacije i države, vladavina naroda, institucija i zakona i očuvanje životne sredine.

„Novi društveni ugovor poziva na saradnju umesto na podele, služenje javnom dobru umesto borbe za privatni interes, kao i na snažno i efikasno zalaganje za zajedničke nacionalne ciljeve. Na ovaj način, ne odstupajući od svojih osnovnih programskih ciljeva, otvaramo Srpski pokret Dveri za saradnju sa svima kojima je ovaj koncept prihvatljiv“, naveo je Obradović.

Optužio je predsednika i premijerku Srbije, Aleksandra Vučića i Anu Brnabić da su „uveli Srbiju u sveukupnu krizu“ i pozvao ih da podnesu ostavke i raspišu izbore na svim nivoima.

„Od prihvatanja protivustavnog francuskog-nemačkog sporazuma uveli ste državu u ustavnu krizu, pokazali neodgovornost za državnu i nacionalnu suverenost. Kroz seriju tragedija, ubistvo 18 dece i 20 ranjenih, i opravdano nezadovoljstvo naroda, uveli ste Srbiju u sveukupnu krizu jer ne želite da podnesete odgovornost za krah društvenog modela koji ste sami kreirali“, naveo je lider Dveri.

Proevropskoj opoziciji u Srbiji poručio je da „nema vraćanja na bivši režim“.

„Pred našim očima upravo krahira ne samo Vučićev režim, već celokupni petooktobarski sistem zasnovan na ultraliberalnim vrednostima. Vučićev režim je hibrid pseudonacionalnog autoritarizma devedesetih i pseudodemokratskog liberalizma DOS-a. Srbiji je potreban novi model društva“, ocenio je Obradović.

Izborni sabor Dveri izabrao je na današnjoj sednici novi saziv Glavnog odbora pokreta a u nastavku zasedanja glasaće i o novom sastavu Predsedništva, Izvršnog i Nadzornog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari