Boško Obradović: Sadašnja vlast doživela fijasko zbog politike prema Kosovu i društveno-ekonomske krize 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Prvo što će „Nacionalno okupljanje“ uraditi je promena ekonomske politike, a buduća vlast imaće pet osnovnih principa: jaku ekonomija i domaću privredu, jaku porodicu, jaku srednju klasu, novi srpski suverenizam i decentralizaciju Srbije, izjavio je danas jedan od nosilaca liste „Nacionalno okupljanje“ Boško Obradović.

Obradović je na predizbornoj konvenciji u Čačku istakao da su dva najveća iskušenja u kojima je sadašnja vlast doživela fijasko politika prema Kosovu i društveno-ekonomska kriza, koja je dovela do osiromašenja građana, navodi se u saopštenju.

On je naveo da se vlast Srpske napredne stranke godinama predstavljala kao patriotska i da brani Srbe na Kosovu, i da je ekonomski uspešna jer zapošljava i podiže životni standard građana.

„Francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo, koji je Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, razvejao je lažni patriotizam vlasti, a ogromni skokovi cena i pad kupovne moći građana raskrinkali su lažnu statističku sliku ekonomskog tigra“, rekao je Obradović.

Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da će srpski narod odbaciti sve ultimatume koji se nalaze pred njim i da Nacionalno okupljanje ima zadatak da vrati dostojanstvo i nacionalni ponos.

„Na izborima biramo da li smo država ili kolonija, biramo između Ustava i ultimatuma, između Kosova i Metohije i Kurtijeve lažne države, a građani Srbije izabraće svoju zemlju“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je navela da nam Evropska unija uskraćuje pravo na državu i da ne postoji nijedna zemlja koja je bila izložena zahtevima da se odrekne 12 odsto svoje teritorije.

„O suverenitetu i državi se ne pregovara. Ne postoji niko u Srbiji ko ima mandat da preda Kosovo i Metohiju i da nas ispiše iz istorije“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari